Проданов отбеляза, че днес са направили предварителен, но обстоен разговор между ръководствата от двете формации. Той допълни, че е необходимо да търсят разширяване на влиянието си чрез партньорства със сродни формации.

Председателят на АБВ посочи, че са засегнали много теми, по които имат допирни точки и същевременно нямат непреодолими различия по основните приоритети, а и се допълват в много от сферите. Амбицията им е да изградят алтернативен лявоцентристки блок, според Проданов и Дончева.

Татяна Дончева отбеляза, че са сравнително наясно с електоралните си подкрепи и с обстоятелството, че споразумението може да доведе до допълнителна подкрепа. Тя посочи, че за тях много важен приоритет е радикалната съдебна реформа.

Според Дончева до края на идната седмица трябва да са сближили позициите си за листи, приоритети и предизборна платформа. И Дончева, и Проданов казаха, че няма да търсят на този етап сближаване с БСП.

В отговор на репортерски въпрос Дончева посочи, че БСП е в лявото пространство, но "се ръководи от олигарси". Дончева не коментира речта на новоизбрания президент Румен Радев пред парламента.

Според Проданов речта е предпазлива, консервативна и констативна. Допадна ми, че сложи акцента върху държавността и самостоятелната външна политика, мисля, че ще бъде много повече държавник от предходния, отбеляза Проданов.