Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов по БНТ, цитиран от "Фокус".
На въпрос защо бившият вътрешен министър не се разследва, Цветанов посочи, че след като специалните разузнавателни средства са унищожени, не може да се докаже нищо. Вътрешният министър посочи, че е достоверна версията на директора на Агенция „Митници” Ваньо Танов, който по-рано по БНТ каза, че Румен Петков е осигурявал „чадър” над братя Галеви чрез посредничеството на Алексей Петров.

"Не случайно Румен Петков е описван като демон. Не е никаква изненада за мен, че той е посредничил между отделни криминални групировки", допълни Цветанов, цитиран от Дарик радио. (Препратката е към книгата на Юрген Рот "Новите демони".)

Самият Ваньо Танов заяви още, че срещата между Румен Петков и братя Галеви не е била за предаване на важна информация, а за преразпределяне на територии в наркотрафика.
"Да, за договаряне с посредничеството на Алексей Петров по отношение на движението на наркотични средства и тази договорка засяга Златко Баретата и Галеви по отношение на това да не си пречат взаимно - едните да изнасят синтетиката, а другите да връщат хероина в България и това да става на бартер, да няма движение на парични потоци, за да не могат да бъдат разкрити", каза още митничар №1.

В средата на юни Алексей Петров каза пред съда, че е организирал срещата през 2006 г. между братя Галеви и Румен Петков, защото това било изпълнение на конкретно служебно задължение. Той обаче не си спомнял какво точно е говорено по време срещата на басейна "Спартак" в София.
Самият Петков тогава заяви, че тя е била регламентирана и по нея има написан рапорт.