Журналист от АП съобщи, че най-малко две запалителни бомби са хвърлени сред прокремълската група, предаде БТА. Не е ясно кой е го е направил, нито дали има пострадали.
Младежите, които подкрепят управляващите, скандираха "Русия, Путин", "Победа". Полицията бързо пристигна на мястото на протеста до концертната зала "Чайковски", но не се намеси срещу проправителствените демонстранти, които бяха по-многобройни .

ИТАР-ТАСС пък цитира Московското полицейско управление, че представители на националистически организации и на радикалната опозиция хвърлили стъклени бутилки срещу полицията на Триумфалния площад, но в крайна сметка те бяха разпръснати, а движението възстановено.

Властите в Москва арестуваха около 600 участници в неразрешения от властите митинг на опозицията в Москва, съобщи Франс прес. Сред задържаните е и опозиционният лидер Борис Немцов, заяви говорителката на бившия вицепремиер Олга Шорина. По-късно той бе освободен.
В ареста за няколко часа бяха прибрани и лидерът на партия "Другата Русия" Едуард Лимонов и председателят на партия „Яблоко” Сергей Митрохин.
Още около 60 бяха задържани в Санкт Петербург.

Стотици протестиращи издигнаха лозунги "Позор! Позор!" заради 12-годишното управление на Путин, въпреки предупрежденията за полицейски репресии и вкарването в затвора на един от организаторите, предаде ИТАР-ТАСС. Използвайки социални медии като Туитър и Фейсбук, опозиционните партии събраха привърженици за митинга в Москва. Това стана, след като вчера близо 5000 души протестираха в столицата за предполагаемо фалшифициране на гласове на изборите в неделя. Вчера вече 300 души бяха арестувани.

Междувременно руското министерство на външните работи определи като неприемливи критиките на САЩ за протичането на парламентарните избори в Русия, предаде Франс прес.
"Изявленията на държавния секретар на САЩ Хилари Клинтън и аналогичните коментари на представители на Белия дом и на Държавния департамент са неприемливи. Руската дипломация разчита САЩ да се въздържа в бъдеще от неприятелски критики и призовава Вашингтон да се откаже от преувеличени стереотипи", посочи министерството в комюнике.
Оттам подчертаха, че американската избирателна система не е пример за откритост и справедливост.

Клинтън заяви, че изборите в Русия не са били нито свободни, нито справедливи и призова за разследване на обвиненията в изборни измами. Наблюдатели от ОССЕ пък констатираха нарушения.

"Арестите на протестиращи, които извършва от вчера полициятав Москва, будят тревога. Ние отдаваме най-голямо значение на зачитането на правото на мирни протести", каза и говорителят на външното министерство Бернар Валеро. Дипломат номер едно на Европейския съюз Катрин Аштън също заяви в декларация, че някои аспекти на парламентарните избори в Русия предизвикват сериозна тревога.


В същото време двете борси в Москва завършиха днешния ден със силен спад на котировките на фона на опасения за политическия развой след протестите срещу победата на управляващата партия на парламентарните избори, предаде франс прес. "Политическите рискове принудиха играчите на руския пазар да се насочат към вътрешни фактори и да пренебрегнат ситуацията в чужбина, каза банкова анализаторка пред АФП. "Състоялите се демонстрации, както и онези, които предстоят, засилват опасенията от безредици и несигурност на политическата сцена", добави тя