Той представи не само на думи, но и с видеоматериали някои от последните руски разработки в сферата на оръжията. Повечето от тях не са тайна и за тях изтичаше информация, но сега те получиха и конкретни образи.

Вижте кои са най-новите руски оръжия, за които Владимир Путин обяви, че ги няма все още нито една държава в света. Представянето е на "Ведомости".

1. Междуконтинентална балистична ракета "Сармат". Тя ще замени украинската ракета "Воевода". Производството й се планира да бъде съсредоточено на завод "Крласмаш" в Красноярск. Обявените срокове по тази програма засега се движат с 2-3 години закъснение. последни изпитания-в края на 2017 г.

2. Крилата ракета с ядрена бойна глава. последен пуск- през декември 2017 година на полигон в Централна Русия. За първи път е обявено ,че се работи по създаването й. Има неограничен радиус на действие и непредсказуема траектория.

3. Безпилотен дълбоководен апарат с голяма далечина на курса. въоръжен с ядрено-енергийна бойна глава, но може да бъде снабден и с обикновено въоръжение. последни изпитания-през 2017 година. Превъзхожда в скорост подводниците и торпедата.

4. Хиперзвукова противокорабна ракета "Кинжал". Далечина на полета-2000 км. Изстрелва се от МиГ-31. Разработена е от НПО по машиностроене. на бойно дежурство в Русия е от 1 декември 2017 г.

Вижте снимки >>