Петров заедно с жената и двете й деца са живеели заедно под наем от близо година, съобщиха от прокуратурата. В гарсониерата в блок 145 в столичния жк "Надежда" били от два месеца. И двамата са от Перник. В миньорския град, 53-годишният убиец има двама сина, които живеят с майка си.

Около 1.50 часа тази нощ мъжът се обадил на телефон 112 и заявил, че току-що е убил Маргарита и 20-годишната й дъщеря и възнамерява да скочи от терасата на апартамента.

Незабавно бил изпратен автопатрул на Второ РПУ, но когато пристигнали, полицаите открили пред жилищната сграда безжизненото тяло на Красимир Петров. Той е скочил от прозореца на стълбищната площадка на шестия етаж и е загинал на място. 

Вижте снимки>>>

Телата на майката и дъщерята са открити в кухнята на апартамента с множество прободно–прорезни рани. Там е намерен и ножът. Установено е, че по време на жестокото двойно убийство, другото дете на 45-годишната Маргарита – 12-годишно момиче, се е намирало в съседната стая на жилището. Ученичката е невредима.

Разследването е под ръководството на Софийска градска прокуратура.

До момента са извършени два огледа на място. Разпитани са множество свидетели. Назначени са съдебно–медицински експертизи и биологични експертизи.

Красимир Петров не е осъждан и срещу него няма висящи наказателни производства.

Полицията работи по няколко версии, като една от тях е, че в основата на жестокото престъпление е болезнена ревност. Петров е оставил предсмъртно писмо, в което е написал, че е убил двете жени заради "леко поведение".

На 4 януари 35-годишният Благой Сапунджиев застреля 5-годишната си дъщеря и 29-годишната си съпруга, след което се самоуби. Телата бяха открити в жилището, в което семейството живеело под наем в пловдивския кв. "Кючук Париж". Според полицията основната причина за трагедията е ревност.