В самото начало сме водили разговори с Танов и той изрази желание да бъде освободен. Миналата седмица взехме решение временно и.д. да бъде назначен заместникът му Борислав Борисов, а Танов да бъде освободен от 1 юли, тъй като му предстоеше международна среща във Варна, на която бе председател", обясни на пресконференция министърът, цитиран от "Фокус". 

По думите му Танов е влязъл в болница и отменил командировката, а от Финансовото министерство ще изчакат да се подобри здравословното му състояние и тогава ще го освободят от постта.

След това ще бъде обявен конкурс за изпълнителен директор на Агенция „Митници”.

В началото на юни премиерът Пламен Орешарски сподели, че не е доволен от приходите в бюджета и там се очертава дупка от над 1 млрд. лв. Тогава даде да се разбере, че ще има промени в двете приходни агенции - митници и НАП.

Борислав Борисов бе назначен за зам.-директор през август 2009 г. Той е в митниците от 1995 г. Преди да стане зам.-директор, ръководеше "Митнически режими и процедури".

Танов бе първото назначение на бившия финансов министър Симеон Дянков, който дори се скара с ексвътрешния министър Цветан Цветанов заради него. Бившият премиер Бойко Борисов също отвръщаше на критиките, че Танов има пълната му подкрепа.

Шефът на митниците въведе изискване производители и търговци на горива да са с устройства, за да се следи какви количества зареждат. Той обаче често бе критикуван, че не може да спре нелегалната търговия с цигари.

Името на Танов се появи във флашки с разговори от февруари-март 2010 г. между бившия му заместник Антоний Странджев, Бойко Борисов и Симеон Дянков. В единия от разговорите Борисов настоява митничари да се изтеглят от пивоварната на Михаил Михов "Леденика", защото "поел ангажимент" да не "го закача". Оказа се, че митниците са отнели лиценза на бирената фабрика заради акцизни и данъчни нарушения.
Прокуратурата спря разследването за изтичането на записите.

През края на 2010 г. стана ясно, че Танов е подслушван по разследване на контрабанден канал.

На 21 април тази година „Лукойл България” пък го обвини в опит да накърни името й чрез внушения за незаконно източвани горива от „Лукойл Нефтохим Бургас".

Повод за реакцията бяха уволненията в бургаската дирекция на митническата агенция заради съмненията, че отстранените са отговорни за манипулиране на данни и извеждане на акцизни стоки без контрол в данъчен склад Нефтопристанище Росенец.