"Въпреки опитите на наши опоненти в последните дни, няма как да приема поставянето на работата ми през изминалия мандат в определени рамки" - това коментира във Facebook евродепутатът Елена Йончева, която влезе отново в Европейския парламент, този път обаче представлявайки ДПС. 

"Напълно осъзнавам отговорността да представлявам ДПС в Европейския парламент и отново благодаря за доверието на симпатизантите и ръководството на Движението. Вярвам, че ще го оправдая и съм уверена, че с общи усилия ще продължим важните битки за България и Европа", пише още Йончева. 

"Въпреки опитите на наши опоненти в последните дни, няма как да приема поставянето на работата ми през изминалия мандат в определени рамки. Информацията за постигнатото до този момент е публична и всеки може да се запознае с резултатите в областта на върховенството на закона, свободата на медиите, борбата с корупцията, пакта за миграцията (който впрочем вчера влезе в сила след осем години преговори)".

Тези резултати, подчертава Йончева, са в интерес на България. "И докато в Европа големите решения предстоят, а очакванията за вълна на крайната десница не се сбъднаха, политическата криза в България е очевидна след шест избора в рамките на три години. Продължаване с експериментите и нестабилността изглежда немислимо и ниската избирателна активност е явен знак за това. А заиграването с идеята за поредни предсрочни избори изглежда безотговорно и опасно за страната", пише още Йончева. 

Тя изразява надежда, че времето за лозунги и закани от определени партии е отминало с кампанията. По думите ѝ сега са важни действията, които ще бъдат решаващи за следващите години и политическата стабилност у нас.

Преди дни Йончева отново "благодари на всички избиратели за подкрепата за кандидатите на ДПС, както и на симпатизантите, активистите и членовете на партията - за силната кампания на терен, заедно с хората", която според нея е допринесла за силния резултат. На тези избори Движението за права и свободи стана втора политическа сила. 

"Отговорността е голяма, а битките за постигане на общите ни цели, както в Европа, така и в България тепърва предстоят", завършва коментара си Йончева.