Тежкият инцидент е станал малко преди 15 ч. между микробус и товарен автомобил на 236-и километър от магистралата в посока София, съобщиха от полицията в Сливен.

Служителите на МВР са пътували в микробуса. Те са се връщали от командировка на българо-турската граница, предаде БНР.

Микробусът се е ударил странично в товарния автомобил, пътуващ в същата посока, след което се е завъртял и се е обърнал.

Вижте снимки >>

Загиналите полицаи са Йордан Ашиков, на 35 години, и Венцислав Доганов, на 46 години, от граничен участък в село Ваксево, но живеели в Кюстендил, пише "24 часа".

Доганов, който е в системата на МВР от 2000 година, бил казал, че командировката му на южната граница в Болярово е последна, след което щял вече да се пенсионира. Има дъщеря и син - студентка и ученик, който носи неговото име. Йордан Ашиков оставя сираче малката си дъщеричка.

Пострадалите, които са без опасност за живота в старозагорската болница, са Кирил Бараклийски, Георги Александров, Боян Илиев и Венци Стамов.

Петият пострадал е шофьорът на ситроена - 42 годишният Емил Ангелов. Той бил с най-сериозните наранявания: има тежко мозъчно сътресение, тъй като при удара с главата си е разбил предното стъкло на осеместното возило.

Шофьорът на товарния автомобил не е пострадал.

Движението по магистрала "Тракия" в посока София се отклоняваше от село Дядово – Нова Загора по стария път за Стара Загора.

На мястото на инцидента е извършен оглед, разследват се причините за катастрофата.

Камион с 15 служители на МВР се преобърна в дере с вода край с. Горно Ябълково, община Средец, в края на миналата година.
При инцидента загина шофьорът - 34-годишният граничен полицай Асен Асенов.
Служителите на МВР се връщаха от специализирана полицейска акция на българо-турската граница.

Заради инцидента директорът на "Гранична полиция" Захарин Пенов подаде оставка по морални причини.

В понеделник премиерът Бойко Борисов призова да се обяви война на джигитите на пътя и за по-голяма строгост към нарушителите.

"Не може да чакаме да дойде 24 май, за да преброим загиналите абитуриенти", каза той.

Борисов призова днес абитуриентите да празнуват разумно и да внимават как карат.