2-ма полицаи загинаха, 5-ма са ранени при катастрофа

Двама гранични полицаи от Кюстендил загинаха, а петима техни колеги са ранени в катастрофа на магистрала „Тракия" между Нова Загора и Стара Загора.

Обратно в новината

Коментари - 2-ма полицаи загинаха, 5-ма са ранени при катастрофа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами джигитите в МВР процентно са повече от всички други джигити по нашите пътища. Това е поредната трагична демонстрация на чувството на базнаказаност и неспазване на правилата за движение по родните пътища, което е масово явление между "колегите". А иначе- жалко за загиналите,нека почиват в мир момчетата, съболезнования за семействата им.

Глупости!

Г-жо Жулиета, Нима в цивилизования свят комадировките не съществуват?

Съболезнования на близките на загиналите момчета.Това е втори случай на загинали полицаи по време на безумните командировки на турската ни граница. Господа упрвавляващи, докога!!Вземете адекватни решения, а не се опитвайте да прикривате некомпетентното си управление. Спрете тези безумни командировки на граничните полицаи, бежанците си намират начини да влизат в татковината ни, знаете кои са каналджийте, хванете тях и част от проблема ще го решите. Госпожо министър, не загърбвайте и този път с лека ръка проблема който се правите, че не виждате, а се знае от всички.

Командировките не са безумни, безумни са водачите.

Да почиват в мир загиналите и съболезнования на семействата им. Г-жо Жулиета, вашето мнение е толкова неадекватно, колкото са искали да постигнат това, написалите статията. Ежедневно стваме свидетели на тежки катастрофи, но почти никъде не се споменава откъде пътуват и накъде отиват - тук се прави и нарочно е умишлено, за да се ескалират точно тези неща, за които говорите. Извинете, но не може цяла вечер да си бил на работа, да се върнеш сутринта и да тръгнеш да пътуваш на другия край на България. За мен катастрофата е станала, защото е заспал на волана, а за да тръгне на такъв път решението са го взели САМИ и НИКОЙ не им е заповядвал. Ако се връщаха от почивка, безумния бг туризъм ли щяхте да обвинявате... Я преди да пишете помислете малко, защото точно това целят някои определени хора. Казвате и да спрат командировките - извенете, но аз съм против това. Знаете ли какво е "радикален ислям" и че проблема става все по-сериозен не само в България, но и в цяла Европа, знаете ли наред с обикновените бежанци, колко терористи са хванати, знаете ли изобщо че всеки ден се хващат бежанци... За мен хората изпратени там са дори малко!

нещо им има на пътищата не е нормално всички шофьори да са ненормални и да карат с несъобразена скорост ... по-скоро пътищата трябва да са подходящо защитени за високи скорости, все пак не караме москвичи вече

задкормилните устройства

Щели били да ограничат законово скоростта на писане на коментарите в дира! Щото значи проверяващите се давели в дълбоките води на нашите бързи и мъдри мисли!

Тези дами и господа,които сипят негативизми и обиди по адрес на тези достойни момчета нека се замислят,че ако не са те там -на границата за да опазят неприкосновенността на милата ни Родина ще изнасилват жените им,ще има престъпления и кой знае какво още.Така че дами и господа имайте доблест и сведете глави пред тези хора.Съболезнования към близките и мир на праха им на тези достойни мъже.

sawo

Странно - винаги КАТ бързат да посочат причината за инцидента - несъобразена скорост. Защо сега се мълчи ?

Тая тъпня "несъобразена скорост" е само за простолюдието. Пък там са загинали колеги......

Съжалявам за трагедията. Моите съболезнования на всички близки. Нека мъжете почиват в мир!

Тъжна новина - почернени семейства, деца сираци. Съболезнования на близките. Дано се извади поука от случилото се.

Нещо не разбрах - кои са джигитите в случая? И защо водачът е разбил стъклото с глава - не е ли бил с колан? Това, че си милиционер, не значи, че си безсмъртен или, че законите на физиката не важат за теб.

тя милицията по навик спи на работното място

А някой да се е замислил за следното: Колко от напуснали незаменимата татковина 2 000 000 вулгароси са причинили тежко ПТП по пътищата на новата си мащеха? Надали са повече от 0,05%. Защо така?

Втори случай на загинали полицаи свързани с охраната на границата. Може и да е случайно.

фгера патъвах по този охастак,карат като лъди, няма някакви полизаи да контролират, исках да се обадя на 112, *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Винаги съм си мислил,че милиционерите са безсмъртни.

Не знаех че в Старозагорско се водят военни сражения и загиват геройски митничари? По-малко да къркат за да могат да спазват правилата за движение. Да се блъснеш в товарен камион не е героизъм а придобит милиционерски дибелизъм.

БОГ ДА ГИ ПРОСТИ ! НЕКА ДА БЪДЕМ СЪПРИЧАСТНИ КЪМ СЛУЖИТЕЛИТЕ !

засякъл го е значи . може би нарочно ?! не засичай камион , даже да си полицай !

ако си полицай. В нормалните страни ако се разчуе подобна простъпка, вече си бивш полицай.

90% от българите изобщо си нямат на представа колко е тежко положението на турската граница, но си позволяват да пишат глупости. Засрамете се бе хора. Поклон пред загиналите.

жоре , това между нова и стара загора, е доста далече от коя и да е граница нали ? и ако не беше оня камион а ти с голфа , сега твоята майка щеше да плаче !

Над нарешетената ни граница тегне Черна магия! Кой ли ще успее да я развали? Къде си ти сигурност народна?

защо не се дава информация за алкохол на полицая който е карал или всичко ще се покрие както му е реда за полцейсска закрила и прокурорите ги закрилят

И оня олигофрен Танов,ще командирова митничари от цяла България на Капитан Андреево.Да засили контрола.Какъв контрол бе изрод.Вие,управляващите не искате да има контрол.За да крадете и да хулите служителите ,че не си вършат работата.Мръсните и сте гадни.

НЕ НА КОРУПЦИЯТАААААААААА!!!!!!!!!ЕТО РЕЗУЛТАТИТЕ! Всеки ден тежки катастрофи!!!!!!Щото само КАТ ще проверяват по ЗДвП!!!!!!!!!

Мразя гадния простак.Простак с главна буква-Българин.Как не Вие срам.?Нищожни простаци.Да се подигравате на нещастието на загиналите.Ще гниете в ада ,изроди.

Sm3hurk0

Е ние и сега сме си в ада... за кой ад говориш ? Марш у лево !

Ти си простак.....

Sm3hurk0

Не стига че спят на работното си мясо, а и докато карат автомобил, също се опитват да спят... Това е кола, а не му е работното място, та спи.

Извинявай,но Ти знаеш ли този човек откъде пътува колко часа му е работното време и колко часа,ще пътува за да може да се прибере ида си почине ......иии знаеш ли му битието...не говори за някого без да гопознаваш много лично...

Престанете с тия командировки.Лъжете хората ,че това е част от борбата с корупцията.Корупцията е част от мръсната политика на управляващите.Те стоят зад нея.И гинат нещастни хора.

Тия баш не са от нещастните, а от самозабравилите се! Като толкова ги експлоатират, пък те значи са големи специалисти, да си сменят работата. Мързи ги та Камаз не виждат!

Пренасям се в мига на катастрофата: В микробуса весело си лафят, а в камиона слушат чалга... Шофьорите са без колани... На пътя на микробуса се появява бабуна - камък... Шофьорът на микробуса се опитва да овладее колата, но се блъска в камиона до себе си, прави лупинг, два, три... Двамата шофьори политат като снаряди в предните стъкла, когато излизат от пътя и рязко намаляват скоростта си - поради инерцията... Извод: Слагайте си коланите, шофьори и пътници! Бабуната не пита кой е полицай, кой не е - тя дестабилизира всички превозни средства, които се сблъскат с нея!

Така си е. Борисов да си стегне силовите служби, защото те са част от джигитите на пътя. Масово карат без колани, без светлини, говорят си по телефоните и всякакви други уж дребни нарушения.

е да ама бабуната е в реэултат от дейността на тоя дето режеше лентички за колекциониране.

предпазните колани спасяват живота. нито един полицай не ползва предпазен колан. защо?

защото се мислат за тешкари

Тежи>тежък>тежкар... Ти да не мислиш, че произлиза от ташак? Аман от простаци с претенции да бъдат чути от целия свят!

....Ай сиктир с тези колани бе...Аз за 40 години съм минал над 1,5 милиона километра ...Да не би "колани" и "Еърбеци" да си ми пазили живота! Коланите са "хранилка" за тези "пачи" дето дремят под сенките ,пият си кафетата ...и след 20 години ...хоп...пенсионери + двадесет брутни заплати на куп....Аз на колан и женска "спирала" ,не съм се отсланял...пазил съм ,както аз си знам...Колана и както и еърбека е като хапчето и "спиралата" след като си решил да си направиш "кефа" на пълна газ...В крайна с/ка те засягат личнотоата безопастност ,ползването им не касае безопасността на останалите ....защо тогава се вземат точки ,глоби и задължителни ...просто ...хранилка...Някой да ми каже ,мога ли аз ,каращ в нас.място ,или квартал с 30-40-50 и налагащо се да спирам през 300-400 метра ...да се препасвам винаги с колана ...Тези заспали малоумници и с 10 колана да се бяха препасали ,при този удар под каросерията на камаза ,в областта на предните колонки и стъклото ...щяха да са си мъртви ,дори и с КАСКИ на главите ! В същото време не се прави нищо с тези каращи с огромни скорости ....СКОРОСТТА УБИВА ....ТЯ трябва да се контролира ...,а не ...коланите ....То си е моя работа ...с колан или не ,ако някой малоумник ме нацели челно с 2,5 тонен джип в моята скромна кола ....ДАЛИ КОЛАНА ЩЕ МЕ СПАСИ ???

Блъскали са ме отзад с 40 километра в час. Дотогава и аз си мислех, че коланите са проформа, но за пръв път ги видях в действие. Хич не е приятно усещането и ако бях без колан сигурно щях да съм с разбит във волана нос.

Много хубаво го беше казал един пластичен хирург: Не зная дали колана спасява животи, зная, че хората оцеляли след катастрофа се нуждаят от повече операции - ако са били без колан, понякога със години

Явно си олигофрен, добре, че поне това съзнаваш!

Ей ненормалници два човешки живота си отидоха и почерниха семействата си, а не спирате с гадните си коментари за полицайте. МНОГОООО ПРОСТОТИЯЯЯЯ!!!!!!!

Този от 8-мо сигурно е син на някой като теб,който не го е изучил.

И? Непрекъснато мрат хора. А в случая даже не се говори за вина на шофьора на камиона, а се споменава само милиционерския шофьор.

случайно бях в 8мо софия един млад полицай 3 пъти скаса протокола защото не можа да си напише правилно името това са те

протокол ?! такава бланка няма бе кенеф, другият път си измисли по-нормална история...

Данакъплатецо: Говорим за границата, отиди там и виж дали има астрички и кафенце, има кърлежи и пепелянки. Много си далеч от истината, казах ти го.

Не говорим конкретно за границата, а общо за полицаите в България, това не го ли схвана?

Голяма работа, ще ви изядат кърлежите и пепелянките. Все едно там хора не живеят.

tuk trqbva vsi4ki da si dadat ostavkite bezobrazie , nemam dumi

Е защо точно Венци.....един от най-добрите ми ученици от Гюешево...

Сега милиционерите ще търсят хиляди причини за да изкарат шофера на Камаза виновен.

Бог да прости загиналите полицаи! Тези хора са безценни - те пазят нашата граница, мир на душите им! Хора, спрете с тая война по пътищата, карайте разумно и нека помним, че човешкият живот е най-голямата ценност.

Към данъкоплатеца: Аз също не съм съгласен с действията на някои "колеги", но не може всичко да е под общ знаменател. Единици са тези, които ти визираш и затова не давай пари, а сигнализирай. Сега обаче говорим за друго.

Първо, аз пари,подкуп на полицай не съм давал никога. Въпроса е как си вършите работата; ето какво виждам масово- джиткане с астричките с цигарка и кафенце, джиткане с телефончето, непрофесионално поведение и изпълнение на задълженията Ви. База за сравнение с западни ваши колеги?

Само с кандърма не става, трябва да се хване тоягата вече. СТИГА. То като на война сме все едно.

Не е хубаво това което се е случило.Нека всеки си извлече поука и въпреки комплекси,малък опит и т.н. сядайки зад волана първо да бъдем хора.. И моля по малко критика в коментарите.

Спрете с омразата към полицаите. Това, което не знаете е че работят без почивка, прибират се с по 100 часа извънреден труд за две седмици и на всичкото отгоре нямат шофьори, а те управляват автомобилите. Това нормално ли е според вас?. Дори и шофьора да е виновен, дали тази ситуация е нормална ?. Само злоба.

А, случайна ли е тази злоба спрямо родната полиция?

наряд през ден наряд.....знаеш ли колко извънреден труд имам....при пенсиониране ми признаха 25 месеца по книжка....

А аз, за 18 г служба на застава имам 36г стаж 3-та категория. Ние не брояхме часовете. Ти ставал ли си среднощ на задействие в дъжд, сняг, виелица, почиствал ли си водостоци в порой, във вода до кръста, завивал ли си се с кучето, да се топлите. Щом си дал задника под наем, поемай негативите.

Това, че си наряд, съвсем не означава, че вършиш нещо полезно - за другите, не само за себе си. Обикновено просто чакате да ви мине смяната, това ви е "работата"!

Колега, ние карахме по 24 часа в денонощие и не брояхме часовете, а дните. Ние охранявахме границата НЕПРЕКЪСНАТО. И съм служил точно в Боляровския район. Защо микробуса се е ударил в камиона? Как го е изпреварвал? Не чувстваш ли, че привилегиите убиват? Самочувствието ВИ на недосегаеми е без покритие.

Ако всички са така Съвестни ,а не като БСП и ДПС ще сме цветуща държава.Поклон

"Заради инцидента директорът на "Гранична полиция" Захарин Пенов подаде оставка по морални причини" ЕВАЛА

кое е ЕВАЛА ?! Отдавна трябваше да подаде оставка този боклук, имаш ли идея при какви условия живеят тези хора месеци и вече години наред на границата ? Той и още един шеф в МВРто не подписаха протокола който комисията беше изготвила за нечовешките условия на границата, защо няма осигурен транспорт на колегите до Кюстендил, какви са тези микробуси по никое време заникъде ? Oтдавна трябваше да подаде оставка, само че се направи на луд след предния инцидент, за педалите от армията няма да говоря - не можели да охраняват, било специфично. Специфично значи, а да охраняваш периметъра в Кербала не е специфично, турците щели да се стреснат. Абе паляци, турците имат 150 000 армия на 20 км. от нашата граница, ако се изпикаят ще ни удавят (образно казано, иначе релефа е обратен към тях)

Подкрепям мнението ви. Армията СЪЩО трябва да е на границата ни.

Виж ти - физичните закони важали и за полицаите! Направо не е за вярване!

как какво, не знаеш ли, шофьора на камаза е бил пиян, напушен, дрогиран, кривоглед и глух, освен това се е движел с около 170 км/ч, само още им се опъва страничния удар, не са измислили как да обвинят и за него камиона, та полицаите да излязат невинни жертви. което между другото се превръща в принцип, когато полицаи участват в катастрофа

Ако не беше криволичел толкова камаза, нямаше да удари куегите. Камионджията не се е съобразил с пътните условия и ниско прелитащите бусове. Ще си плаща доживот.

ПРОСТАКЪТ В ЖИВОТА Е ПРОСТАК И НА ПЪТЯ! А ПЪТИЩАТА НИ СА МАДЕ ИН ГЕРБ -ПРОСТОТИЯ БРАТЕ.............