Такава заявка прозвуча в зала "Арена Армеец" при официалното представяне на кандидатите на партията за кметове от заместник-председателя на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов, цитиран от БТА.

Вижте снимки >>>

ГЕРБ е силна и затова ще дойде и десетата поредна победа, не защото това е самоцел и да отчетем за девет години десет победи, а защото това е проектиране на оценката за реално свършената работа, заяви Цветан Цветанов.

Той посочи, че само от София са можели да напълнят залата, но силата на една партия е, когато има структури във всяко населено място. По думите му партията е по-боеспособна от всякога.

Цветанов представи кандидатите за кметове на ГЕРБ и пожела успех на тези, които отиват на избори. Той посочи, че в 248 общини ГЕРБ ще участва самостоятелно.

Цветанов отбеляза, че партията издига 5142 общински съветници, пълни листи във всяко едно населено място.

По думите му опонентът на ГЕРБ е популизмът.

С вдигнати сини плакати с надпис "Видими резултати за България" присъстващите в залата посрещнаха ръководството на ГЕРБ - премиерът и председател на ГЕРБ Бойко Борисов и заместник-председателите Йорданка Фандъкова, Цветан Цветанов и Димитър Николов.

След химните на ЕС и на България прозвуча видео обръщение от председателят на ЕНП Жозеф Дол, който поздрави ГЕРБ за резултатите във всяка община, която партията управлява, и открои Варна, Пловдив, Благоевград, Стара Загора, София.

Той препоръча ГЕРБ да се насочат към малките общини за още видими резултати за гражданите и изрази очаквания за десета изборна победа.

Депутатът от немския бундестаг Ханс-Петер Ул се обърна с приветствие към присъстващите в зала "Арена Армеец".

Кметът на Бургас и кандидат за следващ мандат Димитър Николов изрази убеденост, че ГЕРБ ще победи на местния вот. Той се обърна към колегите си с призив: "Да пестим средства, приключете всичко още с първия тур".

Предстоят местни избори, на които нашият отбор трябва да отиде със заслужено самочувствие, зад което стоят свършена работа и видими резултати, заяви кметът на София и кандидат за следващ мандат Йорданка Фандъкова.