Коментари - "Нойе Цюрхер Цайтунг": Западът превъзхожда другите култури. Сега той застрашава себе си | Днес.dir.bg

"Нойе Цюрхер Цайтунг": Западът превъзхожда другите култури. Сега той застрашава себе си

Основният проблем е съмнението в себе си и отсъствието на вяра в собствения си наратив

Обратно в новината

Коментари - "Нойе Цюрхер Цайтунг": Западът превъзхожда другите култури. Сега той застрашава себе си | Днес.dir.bg

Коментари

обаче не може да асимилира дори тези които доброволно са напуснали местата с по-лоши цивилизации;)

Не ги превъзхожда. Никоя култура, която е оставен да се развива по естествен път не изкоренява така ценностите и изоставя традициите си. Това не е превъзходство.

"Какво остана от войната в Ирак? Подозренията, че Америка е измамила света по икономически или геостратегически причини и е убила хиляди цивилни в този процес." - какви подозрения, това си е факт. Иначе цялото тогавашно американско ръководство би трябвало да е по затворите за военни престъпления. Вместо това същите хора най-спокойно нападнаха Сирия и Либия, пак по някакви измислени поводи.

Всички войни, които САЩ са водели са били по лъжливи причини или провокирани и предизвикани. Дори участието им във ВСВ. Трябваше им причина да се включат, защото някои хора щяха да направят много пари. Нищо по-лесно! Хоп, едно ембарго върху петрола за Япония, която без него би загинала и японцине няма къде да ходят и тръгват срещу САЩ. За нападението срещу Пърл Харбър се е знаело предварително. Японския флот е бил следен и не е било никаква изненада. След лъжите за това, това милиони американци се записват доброволци

САЩ първи нападат и потапят японска подводница, което предизвиква нападението над Пърл Харбър, но това не се споменава пред обществото.

Каква култура, какво културно наследство?! На връх Голяма Задушица - гей парад.

Автора на статията си живее в илюзиорен свят.Той дори не се замисля за факта,че демокрацията, свободата и т.н. цености се висят на един тънък конец,наречен три поредни хранения.И в древна Атина е имало демокрация, защото докато гражданите са гласували на агората,във фермите им блъскали по 10 роба да им осигуряват препитанието.Зависимостта е проста - ниска заработка и скъпи ресурси- мижави възможности за потребление - чао демокрация!

Първо е било робството, а след това кражба от колониите. И сега западните държави крадат ресурсите на Ю.Америка, Африка и Близкия Изток

Фъргюсън различава шест "убийствени приложения", които са в основата на западното господство: 1. конкуренция 2. наука 3. право на собственост 4. медицина 5. потребителското общество 6. трудовата етика ---------- 1. Каква конкуренция, като има протекционизъм?! В ЕС има квоти, субсидии и т.н. Митата срещу китайските стоки в САЩ за каква конкуренция говорят??? 3. Какво право на собственост, като конфискуват чужди активи - например руски. 4. Медицината е превърната в търгашество. Който има пари се лекува, който няма - умира!

А и 6. Има трудива етика в самата Европа, но има ли такава в заводите на европейските компании в "третия свят"?

"талибаните в Кабул бяха свалени - днес, след прибързаното изтегляне на американските войски, те отново са на власт." Не беше "прибързано изтегляне", а позорно бягство, защото вече не удържаха фронта там. Какво остана от войната в Ирак? Подозренията, че Америка е измамила света по икономически или геостратегически причини и е убила хиляди цивилни в този процес. Амбивалентността е част от историята на Запада. Фактът, че всички тези явления се обсъждат свободно и открито, а на действащите лица се търси отговорност, говори, че Западът е различен. 1. не са убити хиляди, а МИЛИОНИ. 2. Какво отговорност беше потърсена от американския президент и британския премиер???? НИКАКВА. Какво ги наказаха за техните лъжи и убийствата на милиони хора!??? НИЩО. Виж, Путин са готови да го обесят, че е започнал война в Украйна. А Буш, Килъри и Тони Блеър кой ги осъди? Никой! Дори не ги глобиха по 1 долар!

Западът наистина е различен. Разликата е, че е по-лъжлив, по-гаден и по-нечестен от останалите)!

Сега ?

ЦюрИ!хер цайтунг!

твърде неприятното свойство да се повтаря! Вземете Стария завет и прочетете какво се е случило със Содом и с Гомор! Сега ще се случи същото, само че друг (тавариш Путин) ще натисне копчето... Припомнете си и упадъка на Римската Империя - започва малко след като любовта между мъже е провъзгласена за по-висша, отколкото тази между мъж и жена... Изобщо признаците са много и бодат очите.. за който има очи да ги види...

Най крадливи и най лъжливи ! Като ви е " най продуктивна " системата , защо ни взехте безплатните образоване и здравеопазване и гарантираните работа и пенсии ? И се самонарекохте най красиви и умни ! видяхме ви ! Народа не ви иска , ама НАРОДА , не крадливите и лъжливите тарикати !

основният проблем е смешателството на педерастлъка с потъмнелите туземци и безмозъчието на младото поколение, дължащо се не на последно място на употребата на наркотици, алкохол, смартфони и Чат(Пат) Джи Пи Ти в комбинация с учители в училище, принадлежащи към гореспоменатите две групи.

Не съм сигурен, че липсата на западната цивилизация ще се отрази зле на човечеството. Мисля, че Западът си е изиграл ролята в историята и вече само пречи. Дано поне се самоубие кротко и да не завлече цялата планета в отвъдното...

Западната цивилизация включва такива държави като Руската федерация, Грузия, Армения, Унгария и България. Ако се затрият - наистина няма да липсват на никого.

11 септември е работа на Мосад и ЦРУ...

Европа ли люлката на цивилизациите? Откога стана така? - Преди древните Китай, Индия, Египет, Персия, маи, инки .... ? В Европа моного по-късно от всички тях се формират Гърция и Рим? Те изолирани ли са били или затворени в себе си? - Всичко ли сме открили и измислил сами? На кого е нужно такова менторско отношение към други култури? Ако трърдим че ги превъзхождаме - вони на расизъм?

Ами то цивилизации е имало преди 2000, 5000, 10000, 100000, 1000000 години, но на калинчока дето е написал статията, няма да може да му ги обясните тези неща. А истината е, че ние идея си нямаме за много неща дето са се случвали и били, но сме много силни по обобщенията и всичко е ясно, а то нищо не е ясно. Тия Западналите иначе живеят в паралелни вселени, мислейки се за богове, но от високо са пада болезнено, а скоро идва великото РЕСЕТВАНЕ, после ще има, ама защо така стана. Това е нивото! :-)

Инките са късно - 1438 -1533 - тогава Европа е била развите. За другите си прав

Съвременният свят е базиран на гръко-римската цивилизация, дори такива "велики" цивилизация като ислямската и "китайската", колкото и да претендират за независимост и свое величие, копират всичко от гръко-римската цивилизация.

Няма такова нещо като ислямска цивилизация, а гръцко-римската цивилизация почва когато е основан Рим 753 г. пр.н.е., познат е като Древен Рим, а 323 г.пр.н. умира Александър Македонски и това се счита за началото на Древна Гърция. Омирова Гърция е 1100-900 г.пр.н.е., а Критско Микенска Гърция е стара колкото древен Китай с приближения. Горните дати са НИЩО в сравнение с Месопотамия 4000-3500 г.пр.н.е. или Древен Египет 3100 г.пр.н.е., Древна Индия 3300 г.пр.н.е. дори и Древен Китай 2000 г.пр.н.е., НЕ СЕ ДОБЛИЖАВА до ПЕРИОДА споменат от вас, тоест изобщо не сте прав относно произхода на знанията. Прав сте само за едно, че ние сме копирали Гърците, но както казах, много преди тях е имало цивилизации по-стари от тях дори по нашите земи, траките например. ДИР вие сте ТОТАЛНИ идиоти да ми изтриете този коментар! :-) Може пак да го изтриете за да сте дава пъти ИДИОТИ! Заради такива като вас Европа си заминава.

Люлката на човешката цивилизация, сърцето и душата на света!

Европа е превзета от транснационалния капитал. Надежда всяка тука оставете. Замина Европа за съжаление. Онзи ден един шофьор на такси в Париж ми разказа, че трябва да работи между 12 и 14 часа на ден, за да може да си изхранва семейството. На друг ден преди товар докато пътувахме, се обадиха от банката да го заплашват, защото е просрочил вноската си с ден.два. Европа е милостива към изметите, които са енто поколение безработни и са избиратели на либерастката измет.

Вървѝ в който друг континент ти харесва. Има за всеки вкус и цвят. Аз обичам Европа. Моето място е тук.

"Западът превъзхожда другите култури." Западът "запада" заради собственото си високомерие и крайно лицемерие, което с всяка изминала година се засилва и продължава да губи връзка с реалността. От култура на практичността и планирането, всичко се превърна в смешна идеология без покритие. След време разни историци ще се чудят как само за няколко десетилетие, западни политици успяха да пропилеят толкова голямо културно, икономическо и политическо наследство, оставено от предците им.

Няма по-добра ситема от руско-съветската, която е върхът на човешките постижения. Както се казва, другарят Сталин изгради от Русия повсеместен концлагер, където вд условията на перманентен дефицит, милиони роби се трудеха безплатно за да могат шепа комуняги да жиевят като принцове и феодали. В НРБ,1 бе така, един гей, написа дисертация за униформата на окупаторите и бе награден да бъде милионер, българин по причина, че бе херсонски педераст и даже собственик на този парцал, премиер и евродепутат(както и го омъжеха за второ качество гл. редакторка - другарката Йосиф, второ качество - разведка). Такава е прехвалената затворническа система на комунягите и на Путин, където 1 долар, скаро ще стане 1000 рубли и при това не се продава официално на хората, а само на черно, където курсът е в момента 1 към 1000. Благодаря за вниманието червени тиквеници - марксисти.

витаеш в твоята хероин-мъгла! Айде влез в час най-сетне

Това са пропагандни глупотевини, които дори в текста е отбелязано, че почти никой не им се връзва. Запада е толкова справедливо общество, колкото може да бъде капитализма, който Запада е приел и пропагандира като най-добрата икономическа система. А капитализма нема как да е справедлива система, понеже основата му е експлоататорска, експлоатация на човек от човека, експлоатация на едни народи от други народи и т.н. И когато се твърди че Запада е справедлив, към греховете на експлоататорската капиталистическа система се добавя и грехът на лицемерието, което дразни мислещите хора още повече.

Капитализъм - работиш - получаваш заплащане според труда си. Комунизъм - работиш - и ти плащат, колкото си искат - много често си работиш безплатно, справка великите Бригадирски движения, студенстки и ученически бригади и т.н. При феодализма са го наричали ангария, по модерному трудова повинност - бачкаш за Партийния секретар, за да може да се напива в някоя вила с други Партийни секретари.

Западът всъщност е САЩ, покорил няколко държави икономически, политически и финансово. Техните корумпирани управляващи изпълняват всички заповеди в интерес на САЩ, дори убивайки собствените си държави. Всичко това е опаковано в лицемерни лозунги за демокрация, свобода, независимост. Но с въвеждането на Интернет, социалните медии и публикации все по-трудно се прикрива истината за робовладелското управление и осъзнаване на масите, които видяха, че ги лъжат нагло с цел ограбване на ресурсите, които притежават и дори техния живот в интерес на колонизаторите. Получава се революционна ситуация: Управляващите вече НЕ МОГАТ да управляват по старому, а иправляваните вече НЕ ИСКАТ да бъдат управлявани по старому. Пример - вятъра на промяната в ЕП и държавите членки.

създаде и въведе интернет?

Толкова безсмислени статии написахте, дума не обелихте за Радиоактивна вода е изтекла в 6-и блок на АЕЦ „Козлодуй“ по време на ремонт на 15 юни 2024 г. АЕЦ „Козлодуй“ Цитат: “Водата е засегнала външната страна на корпуса на проверявания трети парогенератор, засегнала е и тръбопроводи, кабели. За мен е невъзможно да изчистят всичко. При следващото отваряне на херметичния обем, вероятно при презареждането през есента, ще има навсякъде следи от корозия”, каза Георги Касчиев. В бъдеще ще има случаи на внезапни изключвания на датчици, прекъсвания на кабели, допълни той.

Стига с тая лъжа за 11 септември 2001-ва !

Проблема на запада е, че капиталистическата система се изчерпа. Опитват се да заблудят хората с разни клишета като европейски ценности и демокрация, но хората не са толкова прости. Сега се опитват да се спасят и като направиха войната в Украйна, но няма да е задълго. Свободния свят ( Русия, Китай ), ще победи капиталистическия фашизъм на запада.

Не се изчерпа, а благодарение на двадесетина корумирани лекета се позволи капиталът да се окрупнява безконтролно и да стане СССР 2,0. Капитализмът има доста добри страни, но монополите и безконтролните печалби не са една от тях.

Коментари - "Нойе Цюрхер Цайтунг": Западът превъзхожда другите култури. Сега той застрашава себе си | Днес.dir.bg

"Нойе Цюрхер Цайтунг": Западът превъзхожда другите култури. Сега той застрашава себе си

Основният проблем е съмнението в себе си и отсъствието на вяра в собствения си наратив

Обратно в новината

Коментари - "Нойе Цюрхер Цайтунг": Западът превъзхожда другите култури. Сега той застрашава себе си | Днес.dir.bg

Коментари

обаче не може да асимилира дори тези които доброволно са напуснали местата с по-лоши цивилизации;)

Не ги превъзхожда. Никоя култура, която е оставен да се развива по естествен път не изкоренява така ценностите и изоставя традициите си. Това не е превъзходство.

"Какво остана от войната в Ирак? Подозренията, че Америка е измамила света по икономически или геостратегически причини и е убила хиляди цивилни в този процес." - какви подозрения, това си е факт. Иначе цялото тогавашно американско ръководство би трябвало да е по затворите за военни престъпления. Вместо това същите хора най-спокойно нападнаха Сирия и Либия, пак по някакви измислени поводи.

Всички войни, които САЩ са водели са били по лъжливи причини или провокирани и предизвикани. Дори участието им във ВСВ. Трябваше им причина да се включат, защото някои хора щяха да направят много пари. Нищо по-лесно! Хоп, едно ембарго върху петрола за Япония, която без него би загинала и японцине няма къде да ходят и тръгват срещу САЩ. За нападението срещу Пърл Харбър се е знаело предварително. Японския флот е бил следен и не е било никаква изненада. След лъжите за това, това милиони американци се записват доброволци

САЩ първи нападат и потапят японска подводница, което предизвиква нападението над Пърл Харбър, но това не се споменава пред обществото.

Каква култура, какво културно наследство?! На връх Голяма Задушица - гей парад.

Автора на статията си живее в илюзиорен свят.Той дори не се замисля за факта,че демокрацията, свободата и т.н. цености се висят на един тънък конец,наречен три поредни хранения.И в древна Атина е имало демокрация, защото докато гражданите са гласували на агората,във фермите им блъскали по 10 роба да им осигуряват препитанието.Зависимостта е проста - ниска заработка и скъпи ресурси- мижави възможности за потребление - чао демокрация!

Първо е било робството, а след това кражба от колониите. И сега западните държави крадат ресурсите на Ю.Америка, Африка и Близкия Изток

Фъргюсън различава шест "убийствени приложения", които са в основата на западното господство: 1. конкуренция 2. наука 3. право на собственост 4. медицина 5. потребителското общество 6. трудовата етика ---------- 1. Каква конкуренция, като има протекционизъм?! В ЕС има квоти, субсидии и т.н. Митата срещу китайските стоки в САЩ за каква конкуренция говорят??? 3. Какво право на собственост, като конфискуват чужди активи - например руски. 4. Медицината е превърната в търгашество. Който има пари се лекува, който няма - умира!

А и 6. Има трудива етика в самата Европа, но има ли такава в заводите на европейските компании в "третия свят"?

"талибаните в Кабул бяха свалени - днес, след прибързаното изтегляне на американските войски, те отново са на власт." Не беше "прибързано изтегляне", а позорно бягство, защото вече не удържаха фронта там. Какво остана от войната в Ирак? Подозренията, че Америка е измамила света по икономически или геостратегически причини и е убила хиляди цивилни в този процес. Амбивалентността е част от историята на Запада. Фактът, че всички тези явления се обсъждат свободно и открито, а на действащите лица се търси отговорност, говори, че Западът е различен. 1. не са убити хиляди, а МИЛИОНИ. 2. Какво отговорност беше потърсена от американския президент и британския премиер???? НИКАКВА. Какво ги наказаха за техните лъжи и убийствата на милиони хора!??? НИЩО. Виж, Путин са готови да го обесят, че е започнал война в Украйна. А Буш, Килъри и Тони Блеър кой ги осъди? Никой! Дори не ги глобиха по 1 долар!

Западът наистина е различен. Разликата е, че е по-лъжлив, по-гаден и по-нечестен от останалите)!

Сега ?

ЦюрИ!хер цайтунг!

твърде неприятното свойство да се повтаря! Вземете Стария завет и прочетете какво се е случило със Содом и с Гомор! Сега ще се случи същото, само че друг (тавариш Путин) ще натисне копчето... Припомнете си и упадъка на Римската Империя - започва малко след като любовта между мъже е провъзгласена за по-висша, отколкото тази между мъж и жена... Изобщо признаците са много и бодат очите.. за който има очи да ги види...

Най крадливи и най лъжливи ! Като ви е " най продуктивна " системата , защо ни взехте безплатните образоване и здравеопазване и гарантираните работа и пенсии ? И се самонарекохте най красиви и умни ! видяхме ви ! Народа не ви иска , ама НАРОДА , не крадливите и лъжливите тарикати !

основният проблем е смешателството на педерастлъка с потъмнелите туземци и безмозъчието на младото поколение, дължащо се не на последно място на употребата на наркотици, алкохол, смартфони и Чат(Пат) Джи Пи Ти в комбинация с учители в училище, принадлежащи към гореспоменатите две групи.

Не съм сигурен, че липсата на западната цивилизация ще се отрази зле на човечеството. Мисля, че Западът си е изиграл ролята в историята и вече само пречи. Дано поне се самоубие кротко и да не завлече цялата планета в отвъдното...

Западната цивилизация включва такива държави като Руската федерация, Грузия, Армения, Унгария и България. Ако се затрият - наистина няма да липсват на никого.

11 септември е работа на Мосад и ЦРУ...

Европа ли люлката на цивилизациите? Откога стана така? - Преди древните Китай, Индия, Египет, Персия, маи, инки .... ? В Европа моного по-късно от всички тях се формират Гърция и Рим? Те изолирани ли са били или затворени в себе си? - Всичко ли сме открили и измислил сами? На кого е нужно такова менторско отношение към други култури? Ако трърдим че ги превъзхождаме - вони на расизъм?

Ами то цивилизации е имало преди 2000, 5000, 10000, 100000, 1000000 години, но на калинчока дето е написал статията, няма да може да му ги обясните тези неща. А истината е, че ние идея си нямаме за много неща дето са се случвали и били, но сме много силни по обобщенията и всичко е ясно, а то нищо не е ясно. Тия Западналите иначе живеят в паралелни вселени, мислейки се за богове, но от високо са пада болезнено, а скоро идва великото РЕСЕТВАНЕ, после ще има, ама защо така стана. Това е нивото! :-)

Инките са късно - 1438 -1533 - тогава Европа е била развите. За другите си прав

Съвременният свят е базиран на гръко-римската цивилизация, дори такива "велики" цивилизация като ислямската и "китайската", колкото и да претендират за независимост и свое величие, копират всичко от гръко-римската цивилизация.

Няма такова нещо като ислямска цивилизация, а гръцко-римската цивилизация почва когато е основан Рим 753 г. пр.н.е., познат е като Древен Рим, а 323 г.пр.н. умира Александър Македонски и това се счита за началото на Древна Гърция. Омирова Гърция е 1100-900 г.пр.н.е., а Критско Микенска Гърция е стара колкото древен Китай с приближения. Горните дати са НИЩО в сравнение с Месопотамия 4000-3500 г.пр.н.е. или Древен Египет 3100 г.пр.н.е., Древна Индия 3300 г.пр.н.е. дори и Древен Китай 2000 г.пр.н.е., НЕ СЕ ДОБЛИЖАВА до ПЕРИОДА споменат от вас, тоест изобщо не сте прав относно произхода на знанията. Прав сте само за едно, че ние сме копирали Гърците, но както казах, много преди тях е имало цивилизации по-стари от тях дори по нашите земи, траките например. ДИР вие сте ТОТАЛНИ идиоти да ми изтриете този коментар! :-) Може пак да го изтриете за да сте дава пъти ИДИОТИ! Заради такива като вас Европа си заминава.

Люлката на човешката цивилизация, сърцето и душата на света!

Европа е превзета от транснационалния капитал. Надежда всяка тука оставете. Замина Европа за съжаление. Онзи ден един шофьор на такси в Париж ми разказа, че трябва да работи между 12 и 14 часа на ден, за да може да си изхранва семейството. На друг ден преди товар докато пътувахме, се обадиха от банката да го заплашват, защото е просрочил вноската си с ден.два. Европа е милостива към изметите, които са енто поколение безработни и са избиратели на либерастката измет.

Вървѝ в който друг континент ти харесва. Има за всеки вкус и цвят. Аз обичам Европа. Моето място е тук.

"Западът превъзхожда другите култури." Западът "запада" заради собственото си високомерие и крайно лицемерие, което с всяка изминала година се засилва и продължава да губи връзка с реалността. От култура на практичността и планирането, всичко се превърна в смешна идеология без покритие. След време разни историци ще се чудят как само за няколко десетилетие, западни политици успяха да пропилеят толкова голямо културно, икономическо и политическо наследство, оставено от предците им.

Няма по-добра ситема от руско-съветската, която е върхът на човешките постижения. Както се казва, другарят Сталин изгради от Русия повсеместен концлагер, където вд условията на перманентен дефицит, милиони роби се трудеха безплатно за да могат шепа комуняги да жиевят като принцове и феодали. В НРБ,1 бе така, един гей, написа дисертация за униформата на окупаторите и бе награден да бъде милионер, българин по причина, че бе херсонски педераст и даже собственик на този парцал, премиер и евродепутат(както и го омъжеха за второ качество гл. редакторка - другарката Йосиф, второ качество - разведка). Такава е прехвалената затворническа система на комунягите и на Путин, където 1 долар, скаро ще стане 1000 рубли и при това не се продава официално на хората, а само на черно, където курсът е в момента 1 към 1000. Благодаря за вниманието червени тиквеници - марксисти.

витаеш в твоята хероин-мъгла! Айде влез в час най-сетне

Това са пропагандни глупотевини, които дори в текста е отбелязано, че почти никой не им се връзва. Запада е толкова справедливо общество, колкото може да бъде капитализма, който Запада е приел и пропагандира като най-добрата икономическа система. А капитализма нема как да е справедлива система, понеже основата му е експлоататорска, експлоатация на човек от човека, експлоатация на едни народи от други народи и т.н. И когато се твърди че Запада е справедлив, към греховете на експлоататорската капиталистическа система се добавя и грехът на лицемерието, което дразни мислещите хора още повече.

Капитализъм - работиш - получаваш заплащане според труда си. Комунизъм - работиш - и ти плащат, колкото си искат - много често си работиш безплатно, справка великите Бригадирски движения, студенстки и ученически бригади и т.н. При феодализма са го наричали ангария, по модерному трудова повинност - бачкаш за Партийния секретар, за да може да се напива в някоя вила с други Партийни секретари.

Западът всъщност е САЩ, покорил няколко държави икономически, политически и финансово. Техните корумпирани управляващи изпълняват всички заповеди в интерес на САЩ, дори убивайки собствените си държави. Всичко това е опаковано в лицемерни лозунги за демокрация, свобода, независимост. Но с въвеждането на Интернет, социалните медии и публикации все по-трудно се прикрива истината за робовладелското управление и осъзнаване на масите, които видяха, че ги лъжат нагло с цел ограбване на ресурсите, които притежават и дори техния живот в интерес на колонизаторите. Получава се революционна ситуация: Управляващите вече НЕ МОГАТ да управляват по старому, а иправляваните вече НЕ ИСКАТ да бъдат управлявани по старому. Пример - вятъра на промяната в ЕП и държавите членки.

създаде и въведе интернет?

Толкова безсмислени статии написахте, дума не обелихте за Радиоактивна вода е изтекла в 6-и блок на АЕЦ „Козлодуй“ по време на ремонт на 15 юни 2024 г. АЕЦ „Козлодуй“ Цитат: “Водата е засегнала външната страна на корпуса на проверявания трети парогенератор, засегнала е и тръбопроводи, кабели. За мен е невъзможно да изчистят всичко. При следващото отваряне на херметичния обем, вероятно при презареждането през есента, ще има навсякъде следи от корозия”, каза Георги Касчиев. В бъдеще ще има случаи на внезапни изключвания на датчици, прекъсвания на кабели, допълни той.

Стига с тая лъжа за 11 септември 2001-ва !

Проблема на запада е, че капиталистическата система се изчерпа. Опитват се да заблудят хората с разни клишета като европейски ценности и демокрация, но хората не са толкова прости. Сега се опитват да се спасят и като направиха войната в Украйна, но няма да е задълго. Свободния свят ( Русия, Китай ), ще победи капиталистическия фашизъм на запада.

Не се изчерпа, а благодарение на двадесетина корумирани лекета се позволи капиталът да се окрупнява безконтролно и да стане СССР 2,0. Капитализмът има доста добри страни, но монополите и безконтролните печалби не са една от тях.