Той сподели, че в предизборната ситуация вижда много усмихнати лица по плакатите, но не вижда усмивките на хората, които гледат плакатите.
„Гледат с болка и мъка”, отбеляза Данаилов, цитиран от пресцентъра на БСП. Той призова гражданите да гласуват на изборите с мисъл и с душа, за да се промени атмосферата в страната ни.
„Крайно време е някой някъде да спре - толкова много лъжа, толкова много омраза, толкова много насилие”, добави кандидатът на БСП за вицепрезидент.

Днес той се срещна с хората от Бяла Слатина и Враца. Вчера Стефан Данаилов се срещна с младежи от столичния Студентски град, с които обсъди тежкото положение, в което се намира страната в момента, бъдещето пред завършилите висшето си образование млади хора, както и конкретни проблеми на образованието в България. Като сериозни проблеми студентите посочиха трудното легализиране на дипломите на завършилите в чужди университети българи и легализирането на българските дипломи в чужбина.
В дискусията сериозен отзвук получи и темата за младежката безработица и идеята на кандидата за президент Ивайло Калфин за гарантирано първо работно място, която Стефан Данаилов също подкрепя.

"Най-голямата ми мечта е да видя народа си усмихнат. Българите ежедневно се сблъскват с безработицата, несигурността и страха от репресии. Хората имат нужда от гаранция и сигурност, от личности, които да застанат зад тях", каза преди дни пред симпатизанти в Смолян кандидатът за вицепрезидент на БСП Стефан Данаилов.

Приемни на вицепрезидента в градовете ще открие Стефан Данаилов, ако бъде избран на предстоящите избори. Това той обеща на среща с представители на културните институции във Враца.
Мога да обещая, че като вицепрезидент ще работя и няма да мълча, заяви още Стефан Данаилов. Той изрази съжаление, че досега никой от кандидатите за президент и вицепрезидент не говори за култура, че културата постепенно "изпада" от речниковия фонд на българина.