Това потвърди пред "Дневник" Татяна Дончева. Информация за старта на "Движение 21", както ще е името на формацията, съобщи в. "Труд", като се позова на информация в социалната мрежа "Фейсбук".

Пред "Дневник" Дончева обясни, че възнамерява да прави гражданско движение и не бива да се търси "съотнасяне към политически формации", което правело безсмислени въпросите дали то е ще е извън или успоредно с БСП.

Дончева беше лаконична за бъдещия си проект, отказа информация и за хората, които ще я последват. Посочи, че на 21 април ще обяви инициативата и целите на проекта си, а учредяването на организацията ще бъде след два-три месеца. За избора на името на движението и датата на неговото обявяване Дончева посочи, че е търсена символика като знак за промени в XXI век.

На въпрос притеснява ли се от появата на политическата сцена на Движение 21 на Татяна Дончева, лидерът на БСП бе лаконичен : "Честно казано нямам никакви притеснения, нито пък някой друг в БСП!". Станишев заяви това в в Кърджали след приключилото изнесено заседание на Изпълнителното бюро на БСП, предаде БТА.