Лек автомобил е блъснал две деца на булевард "Васил Левски" в квартал "Чародейка" в Русе, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Русе Даниела Малчева. Сигналът за инцидента е подаден в 10:25 часа.

Колата се е движела със скорост, съобразена с ограничението, в посока към кръговото кръстовище в квартал "Чародейка". Три деца - две момичета и едно момче, са побягнали по пътното платно на непозволено за пресичане място. Две от тях са били ударени от автомобила, уточниха от полицията.

Едното, родено през 2013 година, е прегледано на място и освободено. Другото - момче на осем години, е настанено в отделението по "Неврохирургия" в Университетската болница "Канев" със счупен крак, съобщи за БТА Стела Кръстева от отдел "Връзки с обществеността" на лечебното заведение.

На мястото на инцидента почти веднага пристигнали близо 40 близки и приятели на пострадалите деца и само бързата намеса на полицията е предодвратила саморазправа с водача, предаде БНТ.

Пробите на 50-годишния шофьор на автомобила за алкохол и наркотици са отрицателни. Причините, довели до инцидента се изясняват. посочиха още от областната полиция.