Това стана ясно след тричасовия разпит на Томов в Националната следствена служба, предаде БТА. След разпита Томов обясни пред журналистите, че е обвинен за транзакция на тази сума, която по думите му е извършена прозрачно по банков път и за нея има документи. Той изрази убеденост, че обвинението към него ще бъде свалено. Според Томов, ако това плащане не е било станало, ЦСКА е щял да се разпадне.
Той определи като глупост твърденията, че е собственик на акциите в отбора и заяви, че всички те са консолидирани и са собственост на една фирма.
Освен eкспрезидента на армейците в сградата на следствието на бул. "Г.М. Димитров" се явиха Димитър Стефанов - финансов директор на ЦСКА, и Емил Костадинов - изпълняващ длъжността директор на клуба, съобщи БТА.
Към обяд на разпит се яви и изпълнителният директор на "червените" Александър Гарибов. "Няма от какво да се притеснявам, всичко ще се установи", заяви лаконично той на излизане.
Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство на 18 юни 2008 г. срещу Александър Томов и Александър Гарибов за това, че през 2007 г. са присвоили чужди пари от „ПФК ЦСКА” АД. Става въпрос за около 5 000 000 евро, собственост на „Кремиковци” АД, поверени им да ги управляват, стана ясно тогава. Томов отрече обвиненията срещу него. По неофициална информация именно той е собственик на акциите на футболния отбор ЦСКА.
Вижте снимки на разпитваните и
видео