По това време във вторник на работен обяд се срещнаха сенаторите републиканци. Американските медии разпространиха видеозапис от мястото на събитието, предаде БТА.

Демонстрантът, който по-късно се представи като Райън Клейтън от организацията "Американците предприемат мерки", хвърли около 5 малки руски флага в момента, в който Тръмп преминаваше заедно с лидера на републиканското мнозинство в Сената Мич Маконъл край журналисти и други събрали се на мястото.

"Тръмп е изменник! Тръмп, това е държавна измяна. Защо говорите за намаляване на данъците, когато трябва да говорите за държавна измяна", провикна се Клейтън. Мъжът бе задържан на мястото от охраната на Капитолия. Самият президент реагира хладнокръвно, без да направи коментар.

По-късно стана ясно, че върху руските флагове е изписано името "Тръмп".

Междувременно държавният глава беше подложен на остра атака и от двама сенатори. Джеф Флейк от Републиканската партия изнесе реч в Сената, в която описа каква опасност за демокрацията представлява управлението на Тръмп. Сенаторът заяви, че няма да се кандидатира за нов мандат, за да може да си позволи да говори свободно.

Вчера и друг републиканец - Боб Коркър, заяви:

"Президентът изпитва голямо затруднение с истината".