Пожар изпепели известния с рибните си специалитети ресторант "Немо" в местността "Траката" край Варна. Сигналът за инцидента е подаден на телефон 112 в 5:00 часа сутринта. На място веднага са изпратени 5 противопожарни автомобила, съобщиха от полицията.

Борбата с огнената стихия е продължила няколко часа. Благодарение на бързата реакция на огнеборците, от опожаряване са спасени съседно заведение и частна вила. По случая се води разследване. Причините за пожара все още не са ясни.

Снимка: БТА

Според управителя на заведението Стефан Добрев огънят е започнал от бара, изграден изцяло от леснозапалими дъски тази сутрин около 4:00 часа, предаде БНТ. Той посочи, че няма пострадали хора. Ресторантът няма нощна физическа охрана, а системата за видео наблюдение е напълно изгоряла.

Снимка: БТА

Добрев заяви още, че амбицията е ресторантът догодина да бъде възстановен и да заработи отново. Има още един обект във Варна, където най-вероятно ще бъдат прехвърлени служителите от изгорелия ресторант. Добави, че няма съмнение за умишлен палеж. Заведението не е застраховано.

Снимка: БТА