Задържаните за стрелбата на детска площадка в "Студентски град" в София остават зад решетките, реши Софийският районен съд, който намери достатъчно доказателства, че 36-годишният Виктор Митков и 19-годишният Методи Пешов са участвали в конфликта.

В мотивите за решението си магистратите записаха, че е възможно те да извършат и ново престъпление, ако са на свобода. Според тях  Митков, за който се предполага, че е стрелял в събота следобед с газов пистолет, може и да се укрие. По лична карта той не живее в София. Дошъл е на гости на Пешов, за да си търси и работа. В жилището им са открити и още два пистолета, за които експертиза ще установи дали не са преправени от газови в бойни, предаде NOVA.

Решението на съда не е окончателно.

Стрелбата на детската площадка се случи в събота вечерта. На място полицейските екипи открили пострадал мъж, на когото други двама нанесли побой след отправена забележка към две жени от ромски произход. Единият от обвиняемите е стрелял с пистолет няколко пъти, а след това двамата избягали в неизвестна посока. За щастие п отова време на площадката не е имало деца.

Снимка: БТА