Явор Бахаров направи първото си официално изявление, след като беше задържан да шофира след употреба на алкохол и наркотици в Банско. Актьорът беше пуснат на свобода днес, след като Прокуратурата в Разлог му повдигна две обвинения.

"Съжалявам най-вече, че притесних роднините и най-близките ми, това беше най-неприятното. Бях задържан, но в момента се води досъдебно производство и след като се изяснят нещата, ще мога да ви дам още информация, това е с две думи", лаконичен беше пред bTV Бахаров.

Едното обвинение е за шофиране след употреба на алкохол в условията на повторност, тъй като актьорът има вече присъда за същото провинение. Направената проба с дрегер е показала 1,3 промила алкохол в издишания въздух. Очакват се резултатите от кръвната проба, които ще бъдат готови до няколко дни.

Полевите тестове за наркотици, които са направени на 34-годишния Бахаров от полицаите в Банско са отчели кокаин и канабис. Затова му е повдигнато и второ обвинение - за шофиране след употреба на наркотични вещества, допълни прокурор Кондева.

На актьора е взета мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 5000 лева.

По думите на районния прокурор на Разлог, Явор Бахаров вече е осъждан три пъти. Първата му присъда е от 2013 г. за хулиганство. Три години по-късно Бургаският районен съд го признава за виновен за шофиране след употреба на алкохол. Третата присъда за актьора бе произнесена през март м.г. от Софийския районен съд за хулиганство и непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.