Районният съд в София остави в ареста за постоянно 34-годишната Галина Боналова, която се опита да ограби магазин в София, насочвайки пистолет срещу своя колежка.

Екшънът се разигра на 12 декември около 20.00 часа. Тогава Галина влязла в магазина на столичната ул. "Черковна" и ударила с тухла в областта на темето охранителя в магазина. След това стигнала до каса в търговския обект, извадила пистолет и заявила на висок тон: "Това е грабеж! Отвори сейфа!", и започнала да нанася удари по металната каса. Жената не успяла да довърши грабежа, тъй като била задържана от служители на магазина.

Пред магистратите обвиняемата обясни, че е била служителка в същата верига хранителни магазини. По думите ѝ заплатата ѝ била намалена, а неин колега я бил гонил с нож в служебните помещения на магазина. Боналова твърди, че инцидентът бил прикрит от нейните началници и по тази причина решила да направи обира. Твърди, че пистолетът ѝ бил развален.

"Бях служителка в същата верига на договор със заплата 700 лв. Преместиха ме от един магазин в друг и ми намалиха заплатата, което е незаконно. Оттам се започна нечовешко отношение и пълна изродия. Един колега ми насочи нож в складовете", разказа Боналова. "Извърших това престъпление, за да бъда чута", допълни тя.

Галина е с висше образование, безработна, не е криминално проявена и не е съдена. Няма постоянен адрес, често ги сменяла. Живее с майка си и баща си. Има бакалавърска степен.

Адвокатът й твърди, че психиатричният преглед й е направен по телефона.

Съдът прецени, че има достатъчно доказателства, за да се предположи, че Галина Боналова е извършила престъплението. Според съдебния състав има опасност, ако е на свобода, жената да извърши и друго престъпление.

Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Софийкия градски съд.