34-годишната жена Г.Б., опитала да извърши грабеж в магазин от верига супермаркети в София, ударила с тухла охранителя по главата и така го елиминирала. Това съобщават от прокуратурата.

"На 13 декември дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняемата Г. Б., на 34 години, за опита за обир на магазин. Жената е обвинена в това, че на 12 декември, около 20,14 ч. в магазин на ул. "Черковна", направила опит да отнеме чужди движими вещи - парична сума в размер на 1897,03 лева, собственост на "Б. Б." ЕООД, от владението на касиерката в магазина Ф. Д., с намерение противозаконно да ги присвои, като употребила за това сила и заплашване. Обвиняемата нанесла удар с тухла в областта на темето на охранителя в магазина С. С., след което стигнала до каса в търговския обект, извадила пистолет и заявила на висок тон: "Това е грабеж! Отвори сейфа!" и започнала да нанася удари по сейфа на касата. Опитът за грабеж останал недовършен по независещи от Г. Б. причини, тя била задържана от служители на магазина до пристигане на полицейски екипи", съобщават още от обвинението.


Престъплението, за което жената е привлечена като обвиняема, е наказуемо с лишаване от свобода от 3 до 10 години.

Предвид високата обществена опасност на деянието, дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемата за срок до 72 часа.

Утре ще бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо нея.