Данаил Кирилов коментира с насмешка акцията на Христо Иванов, при която съпредседателят на "Демократична България" щурмува брега в близост до лятната резиденция на Ахмед Доган. Около 10 часа вечерта в ироничен пост на официалната си Фейсбук страница министърът на правосъдието осмя действията на предшественика си и го сравни с анимационния герой Спондж Боб Квадратни гащи.

Кирилов подозира, че правосъдният министър от кабинета Борисов-2 съзнателно е провокирал физическа намеса от гардовете на НСО, но те не са се хванали на въдицата и така са компрометирали част от предварително разработения сценарий. Според него Иванов не разполага с достоверни документи, че брегът е публична държавна собственост, а аршинът му за измерване на проблемите е един, когато става дума за резиденцията на Ахмед Доган, и съвсем различен, ако в центъра на вниманието е тази на бизнесмена Иво Прокопиев.

Снимка: "Булфото"

Вижте в оригинал цялата публикация на Данаил Кирилов:

СпонджБоб Квадратните гащи (SpongeBob SquarePants) отишъл на море да се прави на областен управител, с лодка. Лодката му дала усещането на конкистадор, заевоевател, утвърдител на собствеността ... и всякакъв там борец. Ама нямал акт за собственост, в случая Акт за публична държавна собственост. Нищо, развявал там каквото може, даже документ, че завладения имот е общинска собственост,

Какво значение има, ударил едно танго на камъните с охраната - напълно достатъчно и вдъхновяващо! Е, най-добре да го били набили и други мерки да са наложили, ама, уви, браво на охраната - и те на море, не се хванали лесно на въдищата като шарани. Ех, защо не успяха да се втурнат в неговия сценарий... Язък, казано на Бг. Ся един по-нисък генерал от мен ще остане неудовлетворен: нема жертви, геройството остава съмнително.

Сценаристите признават, че много се били подготвяли за това завладяване, ама от правна страна - нюню, няма документи, няма убедителни вещно-правни основания, напротив, отзад навсякъде промишлени цистерни. Съмнителна е тая "резиденция", ако е на "почетния Председател", да го ожалиш, Прокопиевата далеч по-фешън.

Не беше красив и достоен спектакъл, а правно нещастен: явно Квадратните гащи е слушал некъв нищожно избран софийски общински съветник уж наказателноправен експерт, вместо да чуе вярната Надежда Йорданова, тя щеше да му обясни разликата между плажа ивица и морски камъни, ама нейсе.

Анимация да става, Инспектор ДюДю и той набира сила, една съпруга на стъклено кълбо визионерски идеи му събира, Конфуций ряпа да яде!