Синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов - Георги Иванов, е платил гаранцията от 10 000 лева, която прокуратурата му наложи през април, за да остане на свобода. Паричната гаранция беше определена от магистратите, тъй като не съдействал при разследването на катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков. Заради това младежът, който е пътувал на седалката до шофьора на джипа - Кристиан Николов, беше обвинен за затаяване на истина.

Гаранцията му е платена от адвокат тази сутрин и така Георги остава на свобода. На 8 май Софийският районен съд отказа да я намали с мотива, че е обжалвана след изтичане на законовия срок. 

Междувременно той все пак е дал показания като свидетел по делото срещу Кристиан, който е в ареста. Пред съдия Георги разказал, че е бил свлечен на седалката на джипа "Ауди Q7" и че само за миг с периферното си зрение зърнал червения светофар на кръстовището на ул. "Хенрик Ибсен" и бул. "Черни връх", докато си "ровел" из мобилния телефон. Извикал към Кристиан, но всичко станало за секунди. Твърди, че не е видял колата на Цветков, който в този момент чакал на светофара, защото последвал удар и въздушната възглавница на джипа се отворила пред лицето му, съобщи "24 часа".

Георги Иванов като ученик, когато беше разследван за обири на бензиностанции

Снимка: МВР

По делото са назначени няколко експертизи, като най-важната е комплексната автотехническа и съдебно-медицинска експертиза, която трябва да покаже в детайли механизма на удара, скоростта, с която се с движил джипът и други данни. Назначена е и видеотехническа експертиза на всички записи, иззети по делото.

Според аутопсията смъртта на журналиста е настъпила от разкъсване на аортата на две места, но разследващите заявиха, че той е имал още много тежки травми и не е имал никакъв шанс да оцелее.