Арестуваният преди седмица от специализирания отряд на МВР - "Кобра", Милен Райчев, днес заяви пред съда в Хасково, че иска доброволно да бъде екстрадиран в Гърция.

Прокуратурата в Атина е издала европейска заповед за арест, в която посочва 33-годишния хасковлия като съучастник в убийството на бизнесмена Янис Макрис. Той бе разстрелян през октомври, а полицията в Гърция арестува през април брата на Милен Райчев - Серафим Райчев-Немия (31 г).

На днешното заседание в Окръжен съд Хасково бяха представени документи, в които Гърция уверява българските власти, че ако Милен Райчев бъде осъден, ще бъде предаден на страната ни, за да излежава присъдата си тук, предаде БТА.

Дали ще бъде разрешена екстрадицията, съдът в Хасково ще се произнесе в петък в 11.00 часа.

Става въпрос за убийството на Янис (Джон) Макрис, бизнесмен от Сидни с връзки с организираната престъпност. Той бе убит в колата си пред своето жилище в атинското предградие Глифада на 31 октомври миналата година. Полицията смята, че става дума за поръчково убийство, наредено от неизвестна фигура от подземния свят.

В началото на април т.г. Серафим Райчев беше арестуван в Атина и обвинен в убийството на Макрис. Атински детективи твърдят, че той е професионален убиец, който се е върнал в Атина от София на 2 април за друга работа. Заподозреният живее в България, но има и канадско гражданство и се смята, че е имал бизнес с татуировки в Канада. Твърди се, че полицията има свидетел, който е идентифицирал заподозрения като човека, засечен от видеокамерите да застрелва Макрис.