Кметът на Балтимор Брендън Скот обяви, че планира да въведе вечерен час за непълнолетните през летните месеци, след като снощи двама тийнейджъри бяха простреляни в града, докато полицията се опитваше да разпръсне голяма тълпа от непълнолетни, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Младежи на 14 и 16 години получиха огнестрелни рани, докато полицията се опитваше да спре сблъсъците сред тълпа от над 200 тийнейджъри, събрали се в района на Вътрешното пристанище на града около 21:00 ч., съобщи местната телевизия Дабъл Ю Би Ей Ел. Единият от пострадалите е в критично състояние, а състоянието на другия е стабилно.

Полицията съобщи, че са арестувани двама заподозрени, включително един със зареден пистолет, който отговарял на описанието на стрелеца.

След стрелбата кметът Брендън Скот, член на Демократическата партия, обяви, че има намерение да въведе вечерен час за непълнолетните и малолетните през предстоящите летни месеци. Те трябва да са по домовете си от 21:00 ч. за лица на възраст до 14 години и от 22:00 ч. за лица под 17 години. "Искам всички да ме чуят и да ме чуят ясно", заяви Скот. "Връщаме се към старите времена. Ще наложим вечерен час за младежи, когато навлезем в пролетните и летни месеци".

Скот подчерта, че твърде често е виждал малки деца да отсъстват от домовете си през нощта.

"Не става въпрос само за това да сме сигурни, че ги извеждаме от улицата, а да сме сигурни, че ги подкрепяме и че разбираме какво се случва с тях и семействата им", каза Скот. "Не е нормално някой да е толкова далеч от дома си и никой да не знае къде е и да не се грижи за него."