САЩ да престанат да тровят венецуелците със санкции. За това призова във фейсбук говорителят на МВнР на Русия Мария Захарова.

Съветникът по националната сигурност на президента на САЩ Джон Болтън призова Русия да се присъедини към международната общност в подкрепа на народа на Венецуела, започва поста си Захарова, като цитира медийните съобщения, и помества изказването на Болтън: "САЩ изпращат храна и лекарства, за да помогнат на хората във Венецуела. Вместо да изпращат ядрени бомбардировачи и специални сили за подпомагане на корумпирания диктатор, Русия трябва да работи заедно с международната общност в подкрепа на народа на Венецуела", пише Болтън. Съединените щати "няма да толерират намесата на враждебни сили" за постигане на общите цели от страните от Западното полукълбо - демокрацията, сигурността и върховенството на закона, добави Болтън."

Бих искала да напомня на Джон Болтън: ако една голяма страна в Западното полукълбо спре да трови хората от Венецуела със санкции, а втората страна в Източното полукълбо и редица международни банкови структури отблокират милиарди долари венецуелски пари в сметките си, тогава венецуелците сами могат да купуват лекарства и храни без помощта на "добрия Вашингтон". А провизиите, носещи характерната марка "от чичо Сам" предизвикват историческо лошо храносмилане в региона.

Като начало, "колективните строители на демокрацията и защитниците на върховенството на закона" отнеха 30 милиарда долара от Каракас, наложиха санкции, а сега подхвърлят кутии с витамини от рамото на господаря!

Руският външен министър Сергей Лавров заяви на държавния секретар на САЩ Майк Помпейо във вчерашния им телефонен разговор, че опитите на Вашингтон да организира държавен преврат във Венецуела и заплахите срещу нейното законно правителство, са нарушение на Устава на ООН и неприкрита намеса във вътрешните работи на суверенна държава. Това се казва в съобщението на руското МВнР.