"Никога на съм получавал пари на черно", заяви Рахой пред ръководството на дясната Народна партия, на която е председател, предаде БТА.

Декларацията за доходите и имуществото ми ще бъде качена в интернет, за да е на разположение на гражданите още следващата седмица, каза той, обещавайки максимална прозрачност по случая.

Рахой подчерта, че не е решил да се заеме с политика, за да печели пари. Загубих пари, но излезе, че за мен парите не са най-важни, добави премиерът. Той заяви също, че няма да подаде оставка, въпреки предизвиканият от твърденията в печата скандал. Ако някой смята, че ще се поддам на натиск и ще захвърля задачата, възложена ми от испанците, държа да кажа на тези хора, че се заблуждават, подчерта той.

Испанският министър-председател Мариано Рахой заяви, че няма да подаде оставка въпреки скандала.

Ако някои си въобразяват, че ще се сниша под нападките и ще изоставя работата, която испанците са ми поверили, държа да им кажа, че се лъжат, заяви Рахой пред ръководството на Народната партия, на която е председател.

Името на Рахой - председател на Народната партия от 2004 г. и министър-председател от 2011 г. - се появи в четвъртък, цитирано от в. "Паис", сред предполагаемите получатели на неясни възнаграждения, плащани от години на няколко ръководители на партията.