Не е изключена вероятността за умишлени палежи. Нови пожари избухнаха и тази нощ в Гърция. Силният вятър затруднява работата на пожарникарите. Отново част от остров Евия е в пламъци.
От рано тази сутрин в гасенето се включиха самолети и хеликоптери. Огънят не застрашава населени места. От вчера вечерта на остров Скопело гори горски масив. Районът е трудно проходим и използването на пожарни коли е невъзможно. Много доброволци се включиха в гасенето.
От сутринта самолети и хеликоптери участват в акцията. Пожарите на островите Самос и Закинтос са под контрол. Овладян е огненият фронт в северните предградия на Атина. Нормален е трафикът към международното летище. И днес Гражданска защита обяви четвърта степен на опастност от пожари.
По-рано от службата предупредиха за риск от пожари в областта Атика и други райони в източната част на страната, както и на остров Крит, след като температурите през уикенда достигнаха 43 градуса по Целзий в някои части на страната. Преди две години силни пожари отнеха живота на над 70 души в Южна Гърция.