Анонимен участник в наддаването за обяд с милиардера Уорън Бъфет предложи 3,3 милиона долара и спечели, предаде Асошиейтед прес.

Търгът, провеждащ се онлайн, приключи вчера вечерта. Аукционът набира средства за фондация Глайд (Glide Foundation), помагаща на бездомните в Сан Франциско.

Рекордната сума, която победителите в аукционна през 2012 и 2016 г. са платили, а именно 3 456, 789 долара, остава най-скъпата благотворителна оферта в иБей (eBay).

Бъфет е набрал за фондация Глайд над 26 милиона чрез своите аукциони през последните 18 години. Лицата, които надават на търговете му, продължават да плащат големи суми, за да имат възможността да поговорят с известния инвеститор и филантроп, който ръководи базираната в Небраска Бъркшър хатауей (Berkshire Hathaway). Бъфет споделя, че по време на обяда са му задавани най-различни въпроси. Единствената тема, която не се коментира, е каква ще е следващата му инвестиция.

Победителите от аукционна обикновено обядват с Бъфет в ресторанта "Смит енд Воленски" в Ню Йорк, който дарява поне 10 00 долара на Глайд, за да е домакин на събитието.