Кметът Борисов иска обобщена справка за представителите на отделни институции - Президентство, Министерски съвет, Народно събрание, служители на различните министерства и чуждестранните гости, посетили страната ни и ескортирани от полицейски коли - които са използвали системата за специално предвижване "Мизия" през седмицата, както и часовете, в които те са се възползвали от трасето и от тази привилегия.
"В качеството си на кмет на Столична община съм загрижен за непрекъснато увеличаващия се автомобилен трафик в града, който вече започва да пречи на нормалното функциониране на столицата и съм твърдо решен в настоящия си мандат да направя всичко по силите си, за да реша този проблем, дори решението да включва непопулярни мерки", казва Борисов в писмото си до Румен Петков.
Кметът благодари за ползотворната им среща тази седмица, при която министърът показал сериозното си отношение към проблемите на общината. Искането си за ежеседмична справка Бойко Борисов мотивира със своя стремеж да въведе по-голяма дисциплина в движението по уличната мрежа на Столична община.
"Длъжни сме да намерим решение на проблема с непрекъснато увеличаващия се трафик и да обсъдим добронамерено всички възможни варианти за облекчаване на движението в столицата. Мисля, че използването на трасето "Мизия" в пиковите часове само в краен случай, наред с подготвяните от моя екип инфраструктурни проекти, ще облекчат трафика в столицата и ще доведат до желания от всички ни спад на общественото напрежение и недоволство, а и не трябва да забравяме, че сме призвани да решаваме проблемите на своите съграждани и сънародници", казва кметът в писмото си.