При акцията на антимафиотите от няколко апартамента в столичния квартал „Люлин” са иззети над 10 компютъра. Иззети са пиратски копия на филми, музика и нелегален софтуер.
Антимафиотите са завели полицейско дознание срещу 60-годишна жена, която се е водила управител на интернет доставчика в столичния квартал „Люлин”. В компютрите е имало близо 10 терабайта пиратско съдържание, предаде Дарик. Продуктите са на фирма „Люлин.нет“, регистрирана на името на майката на кандидат кмет за район Люлин Андрей Георгиев, съобщи директорът на дирекция “Компютърни престъпления“ в ГДБОП Явор Колев на пресконференция на МВР, предаде news.bg.Работата по случая продължава.
От ГДБОП посъветваха българските граждани да бъдат внимателни, когато работят със сръбски интернет сайтове. Причина за това са зачестилите случаи на банкови измами с т.нар. „троянски коне”. Тези вируси се разпространяват у нас със спамове, идващи от страни от бившето ОНД, и по-конкретно от Русия. С помощта на тези вируси съдържанието на компютъра се източва, като често става дума за банкови сметки. От тях се нареждат сметки към фиктивни банкови сметки в Русия. Последният подобен случай е бил във Враца – от сметка посредством троянски кон били източени 15000 долара. От ГДБОП съобщиха, че постоянно следят идващите от чужбина подобни интернет сайтове и още веднъж призоваха българите да бъдат внимателни при подписване на договори с несъществуващи руски фирми.