Бебетата и майката са добре, съобщи началникът на АГ комплекса д-р Георги Хубчев, цитиран от БТА и БГНЕС.

Раждането е било извършено чрез секцио около 13 часа в понеделник. Майката се е сдобила с две момченца и две момиченца, като най-малкото бебе е 1300 грама, а най-голямото - 1600. Всички те са в добро здравословно състояние.

Жената е забременяла чрез инсеминация, извършена от д-р Стаменов в София, а не по метода ин витро.

Преди месец 31-годишната Севдие Ахмедова постъпила в болница, за да бъде под лекарско наблюдение до раждането си. Жената знаела, че износва три бебета. Бащата едва не припаднал, когато лекарите му съобщили, че вече има четири деца.
Все пак щастлив, Ерхан разказа, че нямат никаква подготовка за отглеждането на толкова бебета и най-вероятно ще разчитат на помощта на бабите. Той се моли само децата да са здрави, а с отглеждането им ще се справят някак.

Севдие има сестра, която е майка на две момичета, разказа бабата Бедрие.
"Сега ще имам шестима внуци и съм най-богатата баба на света"
, радва се жената.
В рода не е имало други близнаци, обясниха още близките. 

Д-р Хубчев коментира, че за последен път в Русе подобно раждане на четиризнаци е имало през 1962 г. Разликата е, че те са били заченати по естествен път. От тях до зряла възраст доживяват само две от децата.

Младата родилка и съпругът й получиха подкрепата на кмета на Русе за отглеждането на децата. Те ще получат от общината двустаен апартамент и 1000 лева.

"Надяваме се всичко да е наред с дечицата. Те имат моята подкрепа", заяви кметът на Русе Пламен Стоилов при срещата си с бащата на двете момиченца и двете момченца Ерхан Ахмедов.

Стоилов обясни, че общинското жилище ще бъде ремонтирано със средства на общината.

"Не мога да опиша радостта си. Тепърва ще мислим за колички и легла за бебетата. Ще ни бъде трудно", обясни 31-годишният баща, който работи като продавач в магазин за домашни потреби.
Ерхан проверил в интернет дали се продават колички за четиризнаци, но не успял да открие. Имало само за тризнаци, като цената й била 1800 лева, а втора употреба струвала около 550 лева.

"Ще мислим какво да правим. Вероятно ще вземем две двойни колички", заяви бащата, който се е преместил, заедно със съпругата си, от село Батишница в Русе преди три-четири години.

Раждането на четиризнаци е рядкост и в световен мащаб. При естествено забременяване това се случва при 1:700,000 раждания. До 2007 г. в света е имало само около 3500 комплекта четиризнаци.