От 8-и до 10-и април експерти от президентската администрация приемат гражданите в информационния център на Доходно здание. Работното време е от 9.00 до 12.30 и от 13.00 до 16.30 часа. Предварително записване няма и всеки, който дойде на място ще бъде изслушан.

Най-често гражданите недоволстват от постановени съдебни решения, жилищни и социални несгоди, невъзможност за намиране на работа и отчаяние от бедността, в която са принудени да живеят, съобщава RuseNews.

Русенката Кожухарова бе една от първите гражданки, посетили откритата приемна на президента в крайдунавския град. Нейният брат има проблеми с преизчисляването на пенсията и след редица жалби до НОИ, тя е решила да се обърне към президента за помощ.

Досега от приемната на президента са помогнали за отпускането на средства за лечение на болни граждани, настаняване на нуждаещи се в общински жилища, съдействали са отпускането на социални помощи. От администрацията на Плевнелиев напомнят обаче, че президентът няма собствен финансов фонд и не може да раздава пари на ръка, а само да насочва нуждаещите се към съответната институция.