Главен комисар Станимир Станев е новият директор на Главна дирекция "Национална полиция", съобщиха от пресцентъра на МВР.

От няколко месеца той беше зам.-шеф на Областната дирекция в Кърджали. Сега е преназначен на високия пост със заповед на служебния вътрешен министър Бойко Рашков.

Станев е роден през 1965 година в Пловдив. Завършил е висше образование в Техническия университет в Габрово през 1996 г., с професионална квалификация "Електроинженер", както и Международна академия за правоприлагане в Будапеща.

Работи в МВР от 1992 г., като последователно е заемал изпълнителски и ръководни длъжности в охранителна и криминална полиция. Започнал е като държавен служител в Транспортна полиция в Пловдив, която е оглавил през 2009 година. Бил е началник на отдел "Транспортна полиция" в ГД "Криминална полиция", началник на сектор в "Специализираното полицейско управление" - София, началник на отдели в ГД "Криминална полиция", финансов контрольор в ОД на МВР-Пловдив. След това е бил финансов контрольор в ОД на МВР-Кърджали, а по-късно и инспектор в сектор "Противодействие на икономическата престъпност".

Досегашният директор Николай Хаджиев е преназначен на друга позиция в системата на МВР, се казва още в съобщението, без  да се уточнява каква е тя.