Директорът на Главна дирекция "Национална полиция" главен комисар Николай Хаджиев е освободен от поста си, съобщиха БНТ и БНР.

От МВР не отрекоха информацията, но отказаха да уточнят кой оглавява дирекцията. Не са ясни и мотивите за освобождаването на Хаджиев. Той беше назначен на този пост на 24 юли 2020 година, след като предишният директор Христо Терзийски стана министър на вътрешните работи.

Главен комисар Николай Хаджиев е поредният директор, освободен от вътрешния министър Бойко Рашков. До момента с постовете си се разделиха повечето директори на главни дирекции в МВР и част от началниците на областните дирекции на министерството в страната. Очаква се Хаджиев да бъде преназначен на друго място в системата на МВР.

Николай Хаджиев започва работа като разследващ полицай в отдел "Пътна полиция" на СДВР. От 2009 г. е разузнавач към сектор "Наркотици" на СДВР. Между 2010 и 2013 г. е началник на група в същия сектор.

През 2013 г. оглавява сектор "Наркотици". Остава на тази позиция до 2015 г., когато е назначен за началник на отдел "Противодействие на Криминалната престъпност". От 2016 г. е началник на Областната дирекция на МВР в Благоевград, където остава до 17 юни 2019 г., когато е назначен за заместник-директор на Главна дирекция "Национална полиция". Отговаря за отделите "Криминална полиция" и "Икономическа полиция".