Не виждам смисъл да оставам като депутат в този парламент, мамим избирателите, които гласуваха за Обединени патриоти, защото не изпълняваме обещанията си. Това обяви по bTV лидерът на "Атака" и съпредседател на коалицията Обединени патриоти Волен Сидеров.

За неизпълнението на обещанията той обвини коалиционните си партньори - НФСБ и ВМРО, и по негово твърдение е сменен като председател на парламентарната група на коалицията с измама.

Сидеров изрази надежда да се проведе политически съвет на коалицията, за да се изясни въпроса за неговото отстраняване от поста.

Във връзка със сделката за изтребителите F-16 той каза, че с нея ще отворим 4000 работни места в САЩ вместо да ги отворим в България.

"САЩ дори не свалят визите за България, третират ни като някакви опасни хора, а се тръби за нашето велико партньорство. Казват: плащайте накуп и няма да мрънкате, а ние евентуално ще ви доставим самолетите. Ако през 2015 г. бяхме реализирали проекта "Южен поток", щяхме да имаме в хазната 2 млрд. лв., а сега ги даваме на САЩ", коментира Сидеров.

Той възприема хакерската атака срещу НАП като "част от днешната действителност", за която се вдига излишно много шум.