Отстраняването на Волен Сидеров от председателското място на ПГ "Обединени патриоти" е закъсняло. Това каза за сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" политологът Антоний Тодоров.

Според него това може да е и страничен ефект на това, което ГЕРБ направиха с Цветан Цветанов, макар че е малко възможно. Конфликтът в Обединени патриоти e от над 10 месеца, като от време на време избуява и то главно между НФСБ и АТАКА, а ВМРО се явява като миротворец, коментира той.

Вероятно коалиционните партньори няма да се явят заедно на местните избори. Тодоров обясни, че залогът в този случай не е голямата, а малката коалиция.

"Волен Сидеров се обръща към голямата коалиция, за да може да запази позициите си в малката. Позициите на ПП "Атака" в малката коалиция не са големи. От общо 27 депутати само 7 са от "Атака", но от тях може да зависи мнозинството. Сидеров се опитва да изиграе тази позиция, за да получи каквото иска", коментира той.

Според Антоний Тодоров от ПГ на "БСП за България" са изненадани от ситуацията, но със сигурност ще се възползват от нея. Възможно е левицата да поиска вот на недоверие, чийто успех не е гарантиран.