Гласовете ви бяха откраднати. Не ни споменават, защото ги е страх единствено от нас. Ще искаме обявяване на изборите за недействителни. Това написа лидерът на "Българско лято" Васил Божков в профила си във Facebook.

Формацията на обвиняемия бизнесмен, който е в Дубай, ползва като мандатоносител "Българско национално обединение". Въпреки че е много далеч от 4-процентовата бариера за влизане в Народното събрание, "Българско лято" събра гласовете на над 2 на сто от гласоподателите, сочат прогнозните данни на социологическите агенции.

"Благодаря на всички гласували за нас. Не признаваме тези манипулации. Ще се борим докрай да спрем лъжата. Ще искаме обявяване на изборите за недействителни", заяви Божков. 

По-рано през деня бизнесменът се оплака в профила си във Facebook, че застъпниците на БНО не са  допускани до избирателните секции и противозаконно им се отнемат удостоверенията.

"Получихме стотици сигнали от гласоподаватели за нарушения. Дори не съществуваме в медиите и екзитполовете", написа тогава Васил Божков.