Искаме справедливост за работещите хора, които мъкнат държавата на гърба си. Това каза лидерът на Коалиция "Солидарна България" Ваня Григорова пред стотици симпатизанти по време на закриването на кампанията. То се състоя на откритата сцена в парк "Света Троица". Заедно с нея на закриването присъстваха лидерът на "Изправи се.БГ" и водач на листата в 23 МИР Мая Манолова, както и други кандидати от листите на коалицията.

"Хора, благодаря ви че сте тук! Благодаря ви за подкрепата в една изключително трудна, но за мен силна кампания", обърна се Ваня Григорова към гражданите. - Благодаря на всички, които не се уплашиха от разнопосочния натиск, от риска, не се подадоха на апатията и умората и влязоха със своя авторитет на челни места в листите! Благодаря на партиите от коалиция Солидарна България - "Изправи се.БГ", Обединена социалдемокрация и Българската левица, че се впуснаха в тази кампания, въпреки нулевото време за подготовка! И най-вече, че отстъпиха челните места в листите, където не са представени партийни дейци, а хора на труда, на защитата на гражданските права, лидери в своите професии! Ние имаме най-хубавите листи! Ние не предлагаме още от същото! Благодаря на стотиците хора, които спонтанно се включиха в кампанията и увлякоха още хора към нас. Онзи ден срещнах такъв човек във Враца - бивш кмет на едно от големите села в региона, който сподели, че агитира за нас и без да се познаваме лично и без да чака инструкции от каквито и да било щабове. Защото в нашите лица е разпознал искреността и съвестта".

Снимка: "Солидарна България"

Ваня Григорова се обърна и към хората от район "Илинден", на територията на който се проведе закриването на кампанията. "Илинден" е част от 25 МИР, а Григорова води точно тази листа на "Солидарна България" в София.

"Използвам случая, за да благодаря на хората за мощната подкрепа, която ми дадоха на местните избори в София, каза тя. - Ние спечелихме убедително в целия 25 МИР, във всичките 8 общини. Включително в "Илинден", включително в секциите, в които гласуват хората от околните блокове! Ние не искаме друго, освен справедливост. Не толкова за нас, колкото за обикновените работещи хора, които мъкнат държавата на гърба си".

 

Снимка: "Солидарна България"

Откраднаха ни София, да си върнем България, призова Ваня Григорова.

"Животът не започва и не завършва с една кампания. Знаете, че аз съм борец. Мая - също. Веднъж омбудсман - цял живот омбудсман. Веднъж синдикалист - цял живот синдикалист. Отстояваме нашите каузи, независимо в какво качество ни постави животът, каза още тя. - Но ние добре знаем как да защитим вашите интереси и отново искаме доверието ви за нашите листи, така че в следващия парламент да бъдат представени и обикновените хора, не само милионерите, сглобкаджиите и партийните номенклатури".

Лидерът на Коалиция "Солидарна България" отбеляза, че шест партии, присъствали в последните парламенти и довели до тежка политическата безпътица, чакат поредното раздаване.

"Те са показали какво могат и какво не могат. В оставащите часове до изборния ден въпросът, който трябва да си зададем всички, е: Възможно ли е да правиш едно и също нещо по един и същи начин и да очакваш различен резултат?, каза Ваня Григорова. - В крайна сметка, ако хората искат още от същото, "изборът" в интегралната бюлетината е повече от един. Ако обаче чакат нещо ново и различно, ако желаят да променят и да преобърнат дневния ред на институциите в полза на обикновените работещи хора, реалната възможност сме само ние. Объркайте им сметките, както само вие можете това с вашия вот! Извадете белязаните карти от колодата и ги скъсайте! Казвам ви: Това ще бъде само началото... Време е за хората!".

 

Избори за членове на Народно събрание и Европейски парламент на 09.06.2024 г.

Платена публикация.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!