Управляващата коалиция е взела решение, че е безсмислено подаването на оставка шест месеца преди изборите за парламент. Това каза пред БНТ лидерът на НФСБ Валери Симеонов, който се включи на живо от Бургас.

Той добави, че това би донесло излишни разходи и загуби за държавата, включително в икономически и социален план. "И се обединихме да се приключи мандатът, както са решили избирателите, а те са с милиони повече от тези, които обикалят площадите всяка вечер", каза той.

Протест и искания на хора, които не са във властта аз не приемам по никакъв начин - категоричен бе Симеонов.

Аргументите му са, че изборите са дали предимство както на ГЕРБ, така и на президента Румен Радев на избори, на европейските избори нямаше оспорване. "А сега от площада се налага мантрата за честни избори", каза още той.

"Коалицията си стои стабилно и ще си свърши работата, затова, за което е избрана", добави лидерът на НФСБ.

Предсрочни избори, които ще доведат до катаклизми, и ще отидат пак до месец март, по неговото мнение са излишни.

"Напук на всички категорични лозунги от площада, които не търпят друго мнение, в последните години България има прогресивно мислене, икономическите показатели са добри, коронавирусът нанесе забавяне, но влязохме в чакалнята на Еврозоната, повишаване на доходите на населението, както и увеличение на минималната пенсия на 300 лв.

"Защо никой не оценя тези усилия, които правителството полага", попита риторично Симеонов.

"Добрите резултати на правителството остават в сянката на крясъците, които остават само на паветата, които трошат щитовете на полицаите. Между другото толкова агресивни протести не е имало последните 30 години", добави Валери Симеонов.

Той пита още "къде е гласът на тези няколко хиляди човека, които искат да променят демократичната уредба на България".

На упрека, че няма диалог, Симеонов отговори, че в тези два месеца никой от протестиращите не е донесъл една декларация или искане за среща с управляващите.

"Има само крясъци - "Долу", "Вън", има грозни сцени, на посегателство към хората, които искат да пазят хората, има лозунги - "Мутри вън". Как си обяснявате картината на картонена глава на хартия и едно дете с бухалка, което я блъскаше, докато не натроши това платно. Как ви изглежда дете с бухалка, как изглежда тази агресия и поругаването на сгради с историческа стойност, затварянето на площади, на улици на столицата?", пита още лидерът на НФСБ.

В заключение той добави, че има още редица приоритети, които трябва да се изпълнят пред избирателите, сред които втърдяването на позицията към битовата престъпност, действията, свързани с приобщаващото образование, патриотично възпитание в училищата и дейности, свързани с облекчаване на бизнеса.