"Задкулисието се връща през задния вход", коментира пред bTV уволнената вчера от поста директор на "Автомагистрали" Десислава Христова.

"Смятам, че задкулисието в нашата част, парцелирането на властта и разделянето й на 4 части влече до една групова безотговорност, всеки да си копае в своята градина и не смятам, че по този начин нещата ще оцелеят дълго", заяви тя.

По думите й фирмата "ДЛВ" има 10 обекта по "ин хаус". "В следващия момент назначават за председател на УС на АПИ човек, който е свързан с тази фирма. Аз говоря с Гроздан Караджов за проблеми с тази фирма и не само, въобще с обектите, в следващия момент ми се забраняват медии, започва да се говори за индексация, което категорично не стоеше, и мен ме отстраняват без въобще да ме видят даже и да ме погледнат в очите. Не виждате ли къде е задкулисието?", отбеляза бившият директор на "Автомагистрали".

Христова беше категорична, че няма представа кой кой е и никога не е имала нещо общо с фирми, със задкулисие, с касички и с пари. "Това, което съм направила, съм дала. По делата ми - това, което съм наистина направила, трябва да се съди, а не по доносите на този или на онзи".

Тя допълни, че е била уволнена без мотив и никой не е разговарял с нея, както и че е поискала вчера среща с министъра, но такава й била отказана.

Във връзка с изтеклия разговор в "Биволъ", тя заяви, че това е дежавю-то от 2019 г., когато ГЕРБ са я освободили по този запис. "След този запис бях отстранена без някой да ми каже нещо. Извървях дългия път на разследването, защото подадох сама срещу себе си сигнал да бъда разнищена по целия запис. Няма нищо, нито съм лобилара за някой да строи за милиони.

Дежавюто се повтори и сега. Задкулисието продължава и сега под друга форма и с други лица", каза тя.

По думите й с министър Гроздан Караджов са говорили и са си стиснали ръцете. "Говорихме и за случая с пасквилите, които вървят в момента. Неговият въпрос беше "Теб притеснява ли те нещо?", казах не, работи си спокойно. Много рязко се промениха нещата обаче след Нова година. На тази среща коментирахме неща, които ме притесняват, ревизията на свлачищата, които са също част от "ин хаус". Дадох за пример фирмата "ДЛВ" ЕООД която има 10 обекта по свлачищата "ин хаус", за които имаме доста проблеми. Прословутият обект 66 - едно от поредните свлачища, което е дадено на фирмата "ДЛВ". Предпроектните проучвания са били за 9 млн., а реално свлачището ще струва по-малко от 400 000 лева, а когато си поискахме парите, които са наддадени, от фирмата ни казаха, че нямат възможност да ни ги върнат. Когато излезе назначението на новия председател на борда на АПИ, излязоха публикации за човека, който е назначен сега, че той е свързан с тази фирма, бил е и финансов директор. Излязоха и публикации, че тази фирма произхожда от Перник, че е правила прословутия ремонт на "Дондуков", обясни Десислава Христова.