Служебният министър-председател Стефан Янев проведе среща с посланика на САЩ в България Херо Мустафа, на която бяха обсъдени въпроси, свързани с текущата политическа ситуация и перспективите в това отношение. Това съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Служебният премиер Янев е акцентирал върху приоритетите на служебния кабинет и възможностите за тяхното ефективно реализиране. По време на разговора служебният министър-председател и посланикът са изразили общо мнение, че борбата с корупцията в България е от основно значение.

Срещата между служебния министър-председател Стефан Янев и посланик Херо Мустафа е ярък знак за укрепването и развитието на българо-американските отношения, допълват от правителствената пресслужба. Било е обърнато специално внимание на потенциала за активизиране на двустранното сътрудничество в областите от взаимен интерес, включително в сферата на икономиката с оглед перспективите за привличане на инвестиции и по-пълноценно взаимодействие на бизнеса. Разговорът е засегнал теми, свързани с енергийната диверсификация и подготовката за предстоящата регионална среща по Инициативата "Три морета".