В края на седмицата мнозина останаха учудени от новината за коалиция между комунисти и свободни демократи коалицията, обединени под името "Граждани на протеста". Възникна въпросът как партии с тотално различни идеологии си стискат ръцете, за да участват заедно на предстоящия вот. В предаването "120 минути" по bTV Стефан Софиянски заяви, че е станала грешка заради липсата на координация и в понеделник тя ще бъде изчистена.

"Ние напускаме коалицията. Колегите са водели преговори с едни партии, пропуснали са последните разговори. Въпросът е уточнен и утре ще бъде променена регистрацията и няма да сме заедно", обясни Софиянски.

"От Българската комунистическа партия излязоха две партии - и двете се боядисаха. Едната се нарича БСП с председател Корнелия Нинова, а другата - ГЕРБ с председател Бойко Борисов. Те си останаха и по манталитет, и по виждания, и по начин на работа комунистически", заяви Стефан Софиянски.

Запитан ще стане ли мандатоносител на партията своя сват Васил Божков, Софиянски отвърна: "Напълно възможно е "Българско лято" да си намери партия, с която да се яви на изборите, но Васил Божков няма да е със "Свободни демократи". Нищо чудно да има добри резултати. Не се е съветвал с мен. Не поддържам връзки с Васил Божков, откакто е в Дубай, но аз и преди не поддържах много отношения. Той беше в среди на ГЕРБ, аз съм против ГЕРБ, какво да му обяснявам или да ми иска съвети. Не искам да се правят семейни формации. Ако нашите формации обаче минат 4-те процента в парламента, може да помислим за коалиция".

Самият Васил Божков днес написа във Фейсбук: "Обещах ви, че въпреки опитите на хунтата да ни спре, ние ще участваме в Избори2021" и обяви, че ще излъчи на живо в социалната мрежа кой ще бъде мандатоносителят на "Българско лято" във вторник.