Лидерът на "Атака" и председател на ПГ на Обединени патриоти Волен Сидеров започва проверка на ударите по българския туристически бизнес по Черноморието, обяви той на личния си фейсбук профил.

"Започвам проверка на ударите по българския туристически бизнес по Черноморието, тъй като нямам доверие на досега изнесената информация от вицепремиера Валери Симеонов. Смятам, че новият закон не е съобразен с актуалната обстановка по курортите и имам опасението, че новите мерки ще доведат до финансови щети за бюджета на Република България.

Ще проверя дали действията на създадения набързо, по болшевишки, извънреден щаб, са законни. От информацията, която получих по Черноморието, съм склонен да мисля, че действията на щаба тормозят българския туристически бизнес избирателно. Искам да знам по какъв начин се взимат решения кой да бъде проверяван по курортите", казва Волен Сидеров.

Разривът в коалицията Обединени патриоти тлее от близо година, но ескалира в последните дни. Този път поводът бе приетия закон за шума в заведенията, чийто инициатор бе Валери Симеонов. Самият той направи няколко проверки в заведения по Черноморието и София и сам спираше силната музика.

Проблем между НФСБ и Атака са също законите за приватизацията и горивата.