Не присъствам на Коалиционен съвет на "Обединени патриоти". НФСБ преди 6 дни свали политическо доверие от мен като председател на ПГ на ОП. Това написа на официалната си страница в социалната мрежа "Фейсбук" лидерът на ПП "Атака" Волен Сидеров.

"ВМРО не взе никаква позиция по този въпрос, а мълчанието е знак на съгласие с НФСБ. При това положение няма логика да бъда на тази среща", пише още той.

Припомняме, че лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов обяви, че инициира Коалиционен съвет на патриотите, на който да се изчистят противоречията в малката коалиция.

Както е известно, Волен Сидеров също поиска оставката на Валери Симеонов, след като той се изказа остро за протестите на майките с деца с увреждания, а по-късно обяви, че не смята да се извинява за думите си.

Раздорът в коалицията възникна по повод изказването на вицепремиера, че майките на децата с увреждания са "кресливи с уж болни деца". Протестиращи майки определиха като цинични думите на Симеонов и бяха категорични, че няма никакви политически интереси в техните искания. Майките поискаха и неговата оставка и се заканиха, че ще протестират, докато той не си я подаде.

Иначе коалиционният съвет на "Обединени патриоти" се провежда в кабинета на Искрен Веселинов от ВМРО в сградата на Народното събрание. На съвета присъстват вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов и вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов.