Живеем във времена на бързи обороти и често пропускаме истории, събития и хора, които си струва да опознаем.

Легенда гласи, че когато бедуините пътували дълго през пустинята, те спирали често, за да изчакат душите им да ги настигнат. Дали не е време и ние да спрем, за да изчакаме нашите?!

Цели социални групи и субкултури често остават встрани от шумния медиен поток, без гласовете им да стигнат до нас. Затова в Издирени истории ще ви срещаме с хора, които ни карат да се замислим. Наричаме ги по различен начин. Един път учители, друг път родители, често приятели, а понякога - "жената от онова интервю"...

Цветни, вдъхновяващи, образователни, такива са нашите Издирени истории. А следите, които оставят, най-често ще познаем по това, че след като ги изгледаме, имаме нужда от няколко минути за размисъл. Минути, в които душата да ни настигне...

Снимка: Георги Казаков

Документалната поредица Издирени истории e първият авторски проект на най-новите попълнения в екипа на Dir.bg Деян Веселинов и Ренета Веселинова. Двамата са познати лица от телевизионния екран, а отскоро отговарят и за видео съдържанието в портала.

Очаквайте утре филмa "Бойко кучето". Той е посветен на необиокновената история на един млад мъж, чийто живот е достоен за сценарий на холивудска продукция. И макар да е далеч от червените килими и лукса, съдбата на Бойко ще ви остави без дъх.