Централната избирателна комисия (ЦИК) определи чрез жребий номерата в бюлетината на партиите и коалициите, допуснати за участие в частичните избори за кметове на 23 октомври 2022 г.

На 23 октомври ще се проведат частични местни избори за кметове на кметства в Юделник, община Сливо поле, област Русе; Свирково, община Симеоновград, област Хасково; Илинденци, община Струмяни, област Благоевград; Дълбоки, община Стара Загора, област Стара Загора; Богданов дол, община Перник, област Перник; Фотиново, община Кирково, област Кърджали; Боденец, община Мездра, област Враца; Порой, община Поморие, област Бургас.

Ако партия или коалиция не е регистрирала кандидатска листа в частичните избори за кметове на кметства, в бюлетината не се изписва нейният номер и за нея не се оставя празен ред.

Номерата на независимите кандидати, издигнати от инициативни комитети, и на местните коалиции, регистрирали кандидатски листи, в бюлетината, следват номерата на партиите и коалициите, определени чрез жребия в ЦИК, съгласно поредността на регистрацията им в Общинските избирателни комисии (ОИК).

Редът на партиите и коалициите в бюлетината:

1. ПП "Земеделски Народен Съюз"

2. ПП ГЕРБ

3. ПП "Възраждане"

4. КП "БСП за България"

5. ПП "Движение за права и свободи - ДПС"

6. ПП "Обединени земеделци"