Днес в една община и четири кметства се провежда балотаж за кметския стол. Изборният ден започна в 7 ч. и ще продължи до 20 ч.

На втори тур в Баните, област Смолян, един срещу друг се изправят Павлин Белчев от ГЕРБ и Ферад Емин от ДПС. По списък право на глас имат 3 622 души, разкрити са 17 секции, съобщава "Фокус".

За гласа на 1 037-те избиратели в кметство Трояново, Бургаско, ще се борят Димитър Николов от Инициативен комитет и Галина Христова от ГЕРБ.

В Плевенско ще се състоят два балотажа. Единият е в село Славовица, където до балотаж стигнаха Галя Игнатова от Движение "България на гражданите" и Георги Крумов от ГЕРБ. Броят на избирателите с право на глас в селото е 442.

Вторият балотаж е в Стежерово. До него са допуснати Диан Димитров от БНЗС и Пепа Костова от коалиция "БСП за България". В населеното място право на глас имат 358 души.

В бургаското село Боян резултатът от изборите също ще се решава на втори тур. Сили ще премерят Ердинч Еминов от ДПС и Мехмед Мехмед от "БСП за България". По списък 467 души са с право на глас. Към момента няма подадени сигнали за нарушения.