Управляващите допуснаха провеждане на традиционния събор на БСП, който всяка година се провежда на Бузлуджа. Реакцията идва днес официално от Министерство на здравеопазването, откъдето съобщават, че "традиционният събор на левицата на връх Бузлуджа може да се проведе при спазване на противоепидемичните мерки".

Писмото е изпратено от здравния министър Кирил Ананиев до председателя на Националния съвет на "БСП за България" Корнелия Нинова от 16 юли тази година, съобщи пресцентърът на Министерство на здравеопазването.

"Управляващите саботират митинг-събора на БСП. След като министърът на здравеопазването ни забрани да проведем ежегодния традиционен събор на левицата на връх Бузлуджа, решихме да го направим на жълтите павета под прозорците на властта.  Диктатурата е в действие. Няма да ни спрете. Митинг ще има", обяви снощи лидерът Корнелия Нинова. По-рано тя анонсира, че местенето на събора ще се осъществи на 25 юли, а мястото ще бъде пред Министерския съвет.

В отговор министърът на здравеопазването Кирил Ананиев днес категорично уточнява, "че поводът за съобщението е тиражираната информация, че е забранил провеждането на събора". В писмото си той напомня, че неспазването на противоепидемичните мерки, като физическа дистанция и носенето на защитни маски за лице, способстват за улесненото предаване на причинителя на заболяването и възникването на нови случаи и огнища.