Служебното правителство продължава да освобождава хора на ключови позиции в държавната администрация. Днес е била подписана заповедта за уволнението на Атанас Ташков от "Областно Пътно управление - Пловдив", което е под шапката на АПИ, съобщава TrafficNews.

Атанас Ташков се върна на поста си в Пловдив след края на 44-ото Народно събрание. Докато той бе народен представител, се изредиха няколко временно изпълняващи длъжността, тъй като Ташков бе титуляр на поста.

След връщането си на поста в Пътното преди два месеца, основната дейност на Ташков бе свързана с Околовръстното на Пловдив. Той се включи в редицата проверки на ремонтираното шосе, като заяви, че пътят е ремонтиран изключително добре.

Все още няма подписана заповед, кой ще замести бившият депутат в Пътното, но по непотвърдена информация на местните медии на шефския стол отново може да бъде върнат инж. Йордан Калев, който години наред беше главен инженер в община Пловдив по времето на управлението на кмета Иван Тотев. Калев обаче само временно ще бъде на поста.

Припомняме, че на 27 май бе освободено цялото ръководство на Агенция Пътна инфраструктура. Начело застана инж. Апостол Минчев, който замени Георги Терзийски. След рокадата от структурата казаха, че започват проверки за извършените ремонти през последните години.